Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ακατάλυτοι ...δεσμοί!!!


Απίστευτο! "Χάθηκαν" 444 φάκελοι ασθενών από το Λαϊκό Νοσοκομείο...

...και βρέθηκαν στα συρτάρια ιδιωτικής κλινικής!

Από την Σμαράγδα Κοκκόρη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο με την "απώλεια", πριν από μερικές ημέρες, 444 φακέλων ασθενών οι οποίοι ...βρέθηκαν αργότερα στα συρτάρια ιδιωτικής κλινικής!
Η απώλεια των φακέλων προκάλεσε την επέμβαση του εισαγγελέα ο οποίος διέταξε έρευνα με την βοήθεια της αστυνομίας. Οι φάκελοι είχαν "χαθεί" από την Αιματολογική Κλινική όπου υπηρετούσε ο καθηγητής Γ. Πάγκαλης και ο οποίος πριν από λίγο καιρό συνταξιοδοτήθηκε. Η έρευνα του εισαγγελέα τελικά αποκάλυψε ότι οι φάκελοι είχαν "μεταφερθεί" από τον καθηγητή στους χώρους ιδιωτικής κλινικής και τους οποίους κατέσχεσε - ο ίδιος ο καθηγητής έδωσε την εξήγηση ότι τους πήρε μαζί του για να διατηρήσει την επαφή με τους ασθενείς του!!!
Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται βέβαια είναι πολλά και ...για τους αρμόδιους του Λαϊκού Νοσοκομείου (από τη διοίκηση μέχρι τους υπαλλήλους) το οποίο αποδεικνύεται ...ξέφραγο αμπέλι, όταν τόσο εύκολα μπορούν να "εξαφανιστούν" 444 φάκελοι ασθενών.
Για την υπόθεση έχει επέμβει και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής ο οποίος ξεκίνησε σχετική έρευνα.
Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελίες ασθενών οι οποίοι αναζήτησαν τους φακέλους τους, αλλά δεν τους βρήκαν και προσέφυγαν στον εισαγγελέα. Το Press-gr αποκαλύπτει δύο από τις καταγγελίες αυτές που πολύ παραστατικά περιγράφουν την κατάσταση που αντιμετώπισαν όταν πήγαν στο Λαϊκό οι πολίτες...


Πηγή:Press-gr