Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας


Στη συζήτηση που έγινε στη βουλή η θέση της Υπουργού Υγείας για τις προσλήψεις μπορεί να συνοψιστεί στα παρακάτω:


"Τι κάνουμε τώρα για το νοσηλευτικό προσωπικό;
Πέραν των προκηρύξεων για τις τρεις χιλιάδες εκατό θέσεις το 2009 και τρεις χιλιάδες θέσεις το 2010, οι οποίες θα βγουν μόλις περάσει και ο νόμος για τις προσλήψεις, όσον αφορά τις νέες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, πέραν των συνταξιοδοτήσεων, κινούμαστε σε τρεις γρήγορες κατευθύνσεις.
Πρώτα από όλα ενεργοποιούμε μέσω του Α.Σ.Ε.Π. τους κυλιόμενους πίνακες, όπου θα μας δώσουν μια άμεση δυνατότητα προσλήψεων μονίμου μάλιστα προσωπικού με πιστώσεις που έχουν εξασφαλιστεί, δηλαδή ένα μέρος της μεγάλης προκήρυξης των τριών χιλιάδων εκατό, θα πάει άμεσα με τους κυλιόμενους πίνακες του Α.Σ.Ε.Π., για να μπορούν μέσα σε λίγες εβδομάδες οι νοσηλευτές αυτοί να πιάσουν δουλειά.
Ενεργοποιούμε αυτό που και εσείς υποδείξατε και προτείνατε, επικουρικές προσλήψεις σε νοσοκομεία που έχουν τέτοιες κλίνες και που θα κάνουμε και μια επιπλέον πίστωση, θα μεταφέρουμε εκεί, παίρνοντας από διοικητικές δαπάνες που είχαν προβλεφθεί… επειδή είχαν προβλεφθεί κάποιες διοικητικές δαπάνες και προσλήψεις που εμείς δεν θεωρούμε ότι πρέπει εκεί να δώσουμε προτεραιότητα και φυσικά και τις προσλήψεις που μπορούμε από το ΚΕEΛΠΝΟ, με άμεση και αυτές διαδικασία πρόσληψης και στελέχωσης.
Ως προς τις προσλήψεις των γιατρών, επειδή είναι η διάταξη που θα συζητήσουμε την Τρίτη.
Αρχικά η ΟΕΝΓΕ έχει συμφωνήσει τους προηγούμενους μήνες για δυο χιλιάδες προσλήψεις. Εμείς στην ουσία εδώ προχωρούμε 2.093 προσλήψεις. Και σας διαβάζω την κατανομή. Σας λέω ακριβώς τι προβλέπεται. Αυτή τη στιγμή προχωρούν οι 793 προσλήψεις που έρχονται να καλύψουν κενές οργανικές θέσεις. Αυτές αναλύονται: οι 606 σε νοσοκομεία, 35 σε ΕΚΑΒ και 152 σε Κέντρα Υγείας του Ε.Σ.Υ.. Ταυτόχρονα υπήρχαν 907 θέσεις για να φτάσουμε στους 2.000 που ήταν εκτός οργανικών θέσεων. Γι’ αυτό φέραμε τη διάταξη και ζητάμε και τη δική σας στήριξη. Και μάλιστα το στρογγυλοποιήσαμε και είπαμε ότι οι ειδικευόμενοι είναι 250, γιατί τόσους ενέκρινε ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση και το Γενικό Λογιστήριο, από τον κ. Παπαθανασίου. Αυτό είχε εγγραφεί στον Προϋπολογισμό και προχωρούν. Αλλά πέραν αυτού, εμείς στρογγυλοποιούμε το 907 και το κάνουμε 1.000. Και έτσι εξασφαλίζουμε 93 θέσεις παραπάνω".

Δηλαδή η Υπουργός επιμένει ότι μέσα στο 2010 θα προσληφθούν:

*Οι 3100 θέσεις μη ιατρικού προσωπικού που είχαν δρομολογηθεί επί κυβερνήσεων ΝΔ αλλά... δεν είχαν προχωρήσει!
*Οι 3000 θέσεις μη ιατρικού προσωπικού που υποσχέθηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!
*Οι 300 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού για κάλυψη των 95 κλινών ΜΕΘ μέσω κονδυλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Υπουργείου Υγείας!
*Οι 2093 Θέσεις ιατρικού προσωπικού!



Μαριλίζα με όλο το σεβασμό, να σου πω κάτι;Τέτοια πράγματα δεν είπε ούτε ...ο Αβραμόπουλος!