Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Παπακωνσταντίνου:Γιατροί με ιατρεία στο Κολωνάκι δηλώνουν καθαρά εισοδήματα ...κοντά στον κατώτερο μισθό!


" Καθαρά ετήσια εισοδήματα γιατρών με ιατρεία στην περιοχή του Κολωνακίου:
*από τα 150 άτομα που έχουν ιατρείο στο Κολωνάκι, 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ,
*άλλοι 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα από 10.000 μέχρι 20.000 ευρώ,
*άλλοι 30 περίπου καθαρά ετήσια εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

Με απλά λόγια, αν πιστέψει κανείς τα στοιχεία με τα μηνιαία καθαρά εισοδήματα της μεγάλης πλειονότητας των γιατρών στο Κολωνάκι, είναι κοντά στο κατώτερο μισθό. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια μεγάλη αναντιστοιχία ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και σε αυτό που θα περίμενε κάποιος.
 Έχω δώσει εντολή να γίνουν συστηματικοί έλεγχοι. Είναι ένα πρώτο βήμα, θα ακολουθήσουν κι άλλα, για αντίστοιχες επαγγελματικές ομάδες, για τις οποίες υπάρχει κοινό αίσθημα στους πολίτες ότι υπάρχει φοροδιαφυγή.
Δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα αυτή τη στιγμή, γιατί πρέπει πρώτα να γίνει έλεγχος, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Γιατί υπάρχει στη χώρα προκλητικός πλούτος, που φοροδιαφεύγει, και υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες δεν σηκώνουν το φορολογικό βάρος και δεν γίνεται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να είναι μονίμως τα φορολογικά ισοζύγια".

Αυτά ανέφερε πριν από λίγο σε δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών.


Πηγή:ΑΠΕ

 Σχόλιο
Σωστά. Να πιάσετε τους φοροφυγάδες κ. Υπουργέ.
Αλλά όλους! Και κυρίως αυτούς που φοροδιαφεύγουν με εκατομμύρια , που εισφοροδιαφεύγουν με εκατοντάδες εκατομμύρια  και σεις εξακολουθείτε όπως και  οι προηγούμενοι της ΝΔ ,να τους δίνετε κίνητρα , να τους μειώνετε το συντελεστή φορολόγησης , να αρνείστε τη γενναία φορολόγηση των κερδών και υπερκερδών τους ,να τους πληρώνετε τις ασφαλιστικές εισφορές για να προσλάβουν ανέργους, να τους δίνετε φθηνό εργατικό δυναμικό μέσω της παράτασης του θεσμού των stage.
Το πιάσατε το υπονοούμενο κ. Υπουργέ;
Μέχρι λοιπόν να τα κάνετε αυτά , τις δηλώσεις σας θα τις θεωρούμε επικοινωνιακές φωτοβολίδες και αντιπερισπασμό για τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που καταθέτετε.