Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Χαμηλοί οι ρυθμοί εμβολιασμού του προσωπικού των Νοσοκομείων.


  



Με   έντονη επιφυλακτικότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού των νοσοκομείων τον εμβολιασμό κατά του ιού της νέας γρίπης.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που αναφέρουν το «Βήμα» αλλά και "Τα Νέα"

Ακόμη και στα νοσοκομεία όπου ο αριθμός των εργαζομένων φθάνει τις 2.500 δέχθηκαν να εμβολιαστούν μόλις 50-70 άτομα. Στον «Ευαγγελισμό» ως τις 2.30 το μεσημέρι χθες είχαν εμβολιαστεί μόλις 70 εργαζόμενοι και άλλοι 50 στο Ιπποκράτειο της Αθήνας. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» εμβολιάστηκαν χθες ως το μεσημέρι περίπου 50 υγειονομικοί και άλλοι τόσοι είχαν εμβολιαστεί την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος.

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στο Νοσοκομείο Πρέβεζας όπου μέχρι σήμερα το πρωί είχαν εμβολιαστεί  περίπου 14 άτομα από τα οποία μόνο 10 ανήκουν στο προσωπικό του Νοσοκομείου και σχεδόν όλοι ήταν γιατροί.

Επίσης προβλήματα παρουσιάζονται και στην υποστήριξη των συνεργείων εμβολιασμού στα νοσοκομεία, καθώς απασχολούνται γιατροί που  ταυτόχρονα πρέπει να αντιμετωπίζουν και τους ασθενείς των τμημάτων τους και να καλύπτουν με την παρουσία τους τα εμβολιαστικά συνεργεία.