Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Πρέβεζας:Να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας έχουν κλέψει



           ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

          48ωρη γενική απεργία 6-7 Νοέμβρη

Εξαθλιώνουν τη ζωή μας, καταστρέφουν τη χώρα, διαλύουν το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία του. Να φύγουν!

                 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Τα ψέματα της «διαπραγμάτευσης» της  συγκυβέρνησης με την  τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) τέλειωσαν!
Ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται  μπροστά σε ένα «νέο»(!) πακέτο  14 δις ευρώ, που θα φύγουν από τους μισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία…) και θα μπουν για άλλη μία φορά στις τσέπες των τραπεζιτών και του κεφαλαίου. Βρίσκεται μπροστά σε ένα ακόμα Μνημόνιο συνολικής κοινωνικής κατεδάφισης.
                       Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Μετά από 2 χρόνια, δεκάδων γενικών και κλαδικών απεργιών, μπαίνουμε σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο που θα καθορίσει  τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Είμαστε όμως πιο ώριμοι και αποφασισμένοι,  καθώς όλα αυτά τα χρόνια βιώσαμε, εμείς και οι οικογένειες μας,  τα Μνημόνια «σωτηρίας» της χώρας και τα αποτελέσματά  τους …
Τώρα πια  γνωρίζουμε ότι όλα αυτά δεν ήταν και δεν είναι τίποτε άλλο παρά  προγράμματα για τη  σωτηρία των κερδών των τραπεζιτών, εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλοεπιχειρηματιών και τοκογλύφων και ταυτόχρονα προγράμματα ανεξέλεγκτης πτώχευσης και εξαθλίωσης  των εργαζομένων και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της χώρας.
Είναι η ώρα  αυτή τη γνώση, την εμπειρία  και την  ωριμότητα να τη δείξουμε!
Η νέα 48 απεργία  στις  6 &  7 Νοέμβρη , σαν συνέχεια όλων των προηγούμενων κινητοποιήσεων,  πρέπει να  έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και επιτυχία και να συμβάλουμε να μετατραπεί άμεσα   σε ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό και  αγώνα διαρκείας για να μην περάσουν τα νέα  μέτρα και για να ανατραπεί αυτή η  βάρβαρη πολιτική και οι πολιτικοί φορείς που την υπηρετούν
Να καταργηθούν  τα μνημόνια και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι, που οδήγησαν τους εργαζόμενους και τη χώρα στην καταστροφή, να ακυρωθούν οι δανειακές συμβάσεις , να διαγραφεί το χρέος και να εθνικοποιηθεί-με κοινωνικό έλεγχο- το τραπεζικό σύστημα της χώρας και οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας και τέλος να υπάρξει αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων και των φτωχών.  Σε σύγκρουση και ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ.

Να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας έχουν κλέψει
Να γίνουμε εμείς οι αφέντες στη χώρα μας
Να χτίσουμε στην πατρίδα μας μια κοινωνία βασισμένη στις ανάγκες της  εργαζόμενης πλειοψηφίας