Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ : Ερώτηση στη 2η ΔΥΠε σχετικά με το ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ


ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ 833 00                ΙΚΑΡΙΑ 27/11/2012
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2275350283                                                                 ΑΡ.ΠΡΩΤ : 70
ΗΛ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : syllergaz.nosokomikarias@yahoo.gr

                                                          ΠΡΟΣ : ΔΙΟΙΚΗΤΗ 2ης ΥΠΕ
                                                              κ. ΕΥΔΟΚΟΜΙΔΗ


Οι κάτοικοι και οι μαζικοί φορείς των νησιών μας, Ικαρίας και Φούρνων, πολύ φυσιολογικά έχουν εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους στην προγραμματισμένη συγχώνευση-υποβάθμιση του ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας με το Νοσοκομείο Σάμου όπως πολύ καλά γνωρίζετε τόσο απ' τα έγγραφα του Νοσοκομείου μας όσο κι απ' την προσωπική σας συμμετοχή στην συνάντηση με την Βουλευτή του Νομού Σάμου κα. Καλογερή, τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Δρούλια και τον Δήμαρχο Ικαρίας κ.Σταυρινάδη στο Υπουργείο Υγείας στις 23/10/2012. Παράλληλα έχουν τεκμηριωμένα ζητήσει την ενίσχυση-αναβάθμιση των υποδομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Στη συνάντηση αυτή από τους παρευρισκομένους μας μεταφέρθηκε ότι από μεριάς ΥΥΚΑ εκφράστηκε η κατανόηση του αιτήματός μας όπως και των αντίστοιχων αιτημάτων άλλων, νησιωτικών κυρίως, περιοχών και προφορικά δόθηκε η υπόσχεση ότι εξετάζεται με θετική διάθεση η εξαίρεση από τις διαδικασίες συγχωνεύσεων και προωθείται σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Αντιθέτως στις 06-11-2012 απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Βουλευτή Σάμου ο Υπουργός Υγείας σε έγγραφό του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν έχει υποβληθεί καμιά πρόταση για παύση της διασύνδεσης από τους αρμόδιους φορείς. Επειδή σαφώς γνωρίζουμε ότι από μεριάς του Συμβουλίου Διοίκησης του Νοσοκομείου μας υπάρχει απόφαση που ζητά να μην ισχύσει η συγχώνευση ουσιαστικά το Υπουργείο "φωτογραφίζει" τη ΔΥΠΕ  όταν αναφέρεται σε "αρμόδιους φορείς" που έχουν την ευθύνη μιας τέτοιας πρότασης.

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση κατά των συγχωνεύσεων που με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας διοργανώνεται στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 30/11/2012, ημέρα κατά την οποία και οι Ικαριώτες και Φουρνιώτες ετοιμάζονται να δώσουν μαζικά και δυναμικά το "παρών" υπερασπιζόμενοι την υγεία και τις ζωές τους. Ζητάμε λοιπόν να μας απαντήσετε άμεσα για

1)      ποια είναι η θέση της 2ης ΥΠΕ για το ζητήματα που θέτουμε και

2)      αν έχετε κάνει σχετική πρόταση ή άλλες ενέργειες προς το Υπουργείο και ποιες;


Από το Δ.Σ. του συλλόγου