Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Λυκουρέντζος προσπαθώντας να αποφύγει τη μαζική λαϊκή καταδίκη…



 Αφού πρώτα έκανε μια μίνι διάλεξη στη Βουλή περί  νεοφιλελευθερισμού του επιπέδου …της επόμενης ακριβώς παραγράφου που παραθέτουμε: 

“Κι αυτό το τσιτάτο περί νεοφιλελευθερισμού το χρησιμοποιούν αδαείς, οι οποίοι ουδέποτε μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τι εστί νεοφιλελευθερισμός, φιλελευθερισμός ή οτιδήποτε άλλο. Νεοφιλελευθερισμός, λοιπόν, τι είναι; Είναι η απελευθέρωση των αγορών. Έχουμε στην Ελλάδα απελευθέρωση των αγορών; Βεβαίως, στην τηλεφωνία, στην κινητή τηλεφωνία. Τι απαντάνε αυτοί που καταγγέλλουν τον νεοφιλελευθερισμό; Να κλείσουμε τις ιδιωτικές εταιρείες της τηλεφωνίας; Τι θα πουν σ’ αυτούς που εργάζονται εκεί; “!!!!!!!!!

Αφού τα "έριξε" και λίγο στην προηγούμενη κυβέρνηση (!) για «το ασφυκτικό πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας»  σχετικά με τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία:
«Εμείς εφαρμόζουμε στη χώρα συγκεκριμένο μηχανισμό συνταγογράφησης με τον οποίο ήδη επιτυγχάνουμε σοβαρή μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Ισχύει η γνωστή διατύπωση του ν. 4052 της 1ης Μαρτίου, ο οποίος επιβάλλει την καθολική εφαρμογή της συνταγογράφησης με δραστική ουσία. Το ασφυκτικό πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας της προηγούμενης Κυβέρνησης δυστυχώς είναι αδύνατο να ξεπεραστεί. Παρ’ όλα ταύτα, μετά την ψήφιση του πρόσφατου νόμου, πρόκειται να εκδοθεί υπουργική απόφαση με αναφορά στη δημοσιονομική στρατηγική και βεβαίως θα λάβει υπόψη τις εξαιρέσεις των χρονίων παθήσεων και άλλων θεραπευτικών κατηγοριών και θα ληφθούν σοβαρά υπόψη προτάσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο αυτό».

Κατέληξε σε μια πολιτικάντικη πιρουέτα που μόνο οι εκπρόσωποι τέτοιου επιπέδου μπορούν να κάνουν:
«Τώρα έρχομαι να απαντήσω και σε ένα άλλο έντονο ψεύδος των τελευταίων ωρών, ότι εμείς επιβάλλαμε 1 ευρώ για κάθε συνταγή και 25 ευρώ για το νοσοκομείο. Αυτό είναι μία πρόνοια που θα ενεργοποιηθεί το 2014 και όχι τώρα στην περίπτωση κατά την οποία δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Το εξηγήσαμε, παρ’ όλα αυτά κάποιοι επιμένουν να χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα. Η Κυβέρνηση είναι σίγουρη για την πορεία της, είναι σίγουρη για την επίτευξη των στόχων και δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί αυτή η διάταξη που πρέπει να ενεργοποιηθεί με υπουργική απόφαση

Μα ο Λυκουρέντζος , το κόμμα του και η συγκυβέρνηση δεν είναι που υπέγραψαν μια τέτοια διάταξη σε συνεργασία με την τρόικα και την ψήφισαν στη Βουλή;

Γιατί τη ψήφισαν ;

Μήπως όπως λέει  ο Λυκουρέντζος τη ψήφισαν προνοητικά (!!!) («Αυτό είναι μία πρόνοια που θα ενεργοποιηθεί το 2014 και όχι τώρα») «σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι»;

Και γιατί τότε δεν «προνόησαν» και οι υπόλοιποι υπουργοί ανάλογα μέτρα σε περίπτωση …που δεν επιτευχθούν οι  στόχοι;

Παραμύθια του υπουργού Υγείας. Για να αποφύγει τη σύσσωμη καταδίκη του Ελληνικού λαού που ήδη εκδηλώνεται  ποικιλοτρόπως για τα μέτρα και βεβαίως για την απανθρωπιά του συγκεκριμένου μέτρου.

Ο Λυκουρέντζος έβαλε τη διάταξη για να  την εφαρμόσει, τελεία και παύλα.

Και μόνο η ανατροπή της κυβέρνησής  του  και η αντίσταση του Ελληνικού λαού  μπορεί να την αποτρέψει.

Υπεραμύνθηκε της πολιτικής των συγχωνεύσεων με μια γενικόλογη θέση που μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως:

«Κύριε Πρόεδρε, δύο τελευταίες φράσεις. Η μια αφορά τα νοσοκομεία. Οι συνενώσεις που επιχειρούνται, επιχειρούνται γιατί ενδυναμώνουμε κλινικές και δεν κλείνουμε νοσοκομεία, όπως συνηθίζει η Αντιπολίτευση να λέει επιδιδόμενη σε μια αβάσιμη και άδικη κριτική. Στις προτεραιότητές μας είναι τα νοσοκομεία της νησιωτικής και της ηπειρωτικής Ελλάδος και γι’ αυτό ιδιαίτερη φροντίδα υπάρχει, όπως και για τα Κέντρα Υγείας.»

Και επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητά του για το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου υγείας και των μονάδων που εποπτεύει, όπως και για την επαναφορά των ΣΔΙΤ στο χώρο της Υγείας μέσω του "Τουρισμού Υγειας"!

«Όμως, αυτό το οποίο αποτελεί κορωνίδα της πολιτικής μας στο Υπουργείο Υγείας δεν είναι η περιστολή της δαπάνης. Είναι η αναπτυξιακή στρατηγική, την οποία θα επιτύχουμε με δύο πόλους, με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας η οποία ανήκει στο Υπουργείο και με την πολιτική στρατηγική της ανάπτυξης του τουρισμού υγείας. Και για τον τουρισμό υγείας σύντομα, σε συνεργασία με την Υπουργό Τουρισμού, θα καταθέσουμε νομοσχέδιο στη Βουλή.»