Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Επανενεργοποιείται ο Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών Κέρκυρας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 21/11/2012 πραγματοποιήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ειδικευομένων Κέρκυρας. Οι εκλογές σηματοδότησαν την επανενεργοποίηση του Σωματείου και χρωματίστηκαν από την μεγάλη συμμετοχή των ειδικευομένων σε αυτές, σε ποσοστό που άγγιξε το 80%. Η επαναλειτουργία του συλλόγου έρχεται σε μία συγκυρία όπου το ΕΣΥ και το δικαίωμα του ελληνικού λαού στη δωρεάν περίθαλψη πλήττονται ανεπανόρθωτα. Αλλά και σε μία συγκυρία όπου το βάρος της υποστελέχωσης και των περικοπών στο χώρο της υγείας πέφτει στις πλάτες των ειδικευομένων οι οποίοι αναγκάζονται να δουλεύουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Τα εξαντλητικά ωράρια, οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, η προσωπική και επαγγελματική υποβάθμιση αποτελούν κομμάτι τις καθημερινότητας των ειδικευομένων στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Η πολιτική στο χώρο της υγείας και η αδιαφορία της διοίκησης του νοσοκομείου, έχουν σαν αποτέλεσμα το νοσοκομείο να υπολειτουργεί, οι ασθενείς να υφίστανται τεράστιες ταλαιπωρίες και οι νέοι εργαζόμενοι του νοσοκομείο, ειδικευόμενοι και νοσηλευτές, να δουλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες για να καλύψουν τα κενά.
Μέσα από τις δημοκρατικές του διαδικασίες, το Σωματείο σκοπεύει να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για τη μη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης του κερκυραϊκού λαού. Ταυτόχρονα σκοπεύει να συγκρουστεί με κάθε λογική που αποσκοπεί στην παραπάνω κατάσταση, αλλά και να μην αφήσει κανένα μέλος του εκτεθειμένο στις αντίξοες συνθήκες εργασίας που έχουν διαμορφωθεί.
Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό να συστρατευτεί σε αυτή μας την προσπάθεια. Καλούμε όλους τους ειδικευμένους συναδέλφους μας, που παραμένουν πιστοί στο δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και αναγκάζονται να δουλεύουν σε αντίστοιχες με εμάς συνθήκες, να συμπορευτούν με τις προσπάθειες που θα κάνει ο σύλλογος μας, για εργασιακή αξιοπρέπεια. Καλούμε όλους τους ειδικευόμενους να συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου για την προάσπιση των ενιαίων μας συμφερόντων. Προειδοποιούμε όλους τους επίδοξους διαχειριστές της σημερινής κατάστασης ότι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης και καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, θα μας βρουν απέναντι τους.



ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ