Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Όλοι και όλες θα εξαιρεθούμε από τις απολύσεις!


Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο Αριστοτέλους 17

Όλοι και όλες θα εξαιρεθούμε από τις απολύσεις!
Αυτό περίπου είναι το νόημα της γραμμής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας τις τελευταίες μέρες. Αυτό είναι που διαδίδουν τα παπαγαλάκια τους που έχουν ξεχυθεί στα γραφεία της Αριστοτέλους και προσπαθούν με εξωφρενικές διαδόσεις να κατευνάσουν τις ανησυχίες σας και την όποια διάθεση για κινητοποιήσεις. Όμως θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι «όταν ρίχνουν βενζίνη για να καεί το σπίτι των ΙΔΑΧ θα καούν όλων τα σπίτια». 
Για αυτό:
Κανένας και καμία δε θα εξαιρεθεί από τις απολύσεις!
Ο νόμος-έκτρωμα που ψήφισε η τρόικα εσωτερικού είναι σαφής. Μιλάει για 2.000 απολύσεις μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα και άλλες 25.000 μέσα στο 2013

Κάντε μόνοι σας τις αφαιρέσεις και καταλάβετε ότι δεν θα σωθείτε ούτε αν είστε ΤΕ ή ΠΕ, ούτε αν έχετε έρθει από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ούτε αν είναι φίλος σας ο Σαλμάς, ούτε αν έχετε μιλήσει με τον θεό, όπως ο Σαμαράς. 

Οι ίδιοι άνθρωποι που ψήφισαν αυτές τις μνημονιακές πρακτικές στις 7/11/2012 με το προσωπείο του «Σωτήρα του Έθνους» απέναντι στην κρίση, έρχονται μια εβδομάδα μετά, σε αυτή την οριακή στιγμή για όλες/όλους μας για να μας προσφέρουν άλλη μια «σωτηρία» επινοώντας διάφορες ρυθμίσεις εξαίρεσης και να παρουσιαστούν ως ήρωες.

 Δε θα σας σώσουν αυτά που ξέρατε μέχρι σήμερα. Καμία εξαίρεση η οποία βασίζεται στη λογική «η δική σου απόλυση – η δική μου θεσούλα» δεν μπορεί να γίνει πια δεκτή. Μόνο ο συλλογικός αγώνας θα σας σώσει. Ο αγώνας, όχι για την πάρτη σας, αλλά για όλους. Για όλους τους συναδέλφους σας, για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, για όλους τους εργαζόμενους, για όλη την κοινωνία.

Ας τελειώνουμε με κάποια ψέματα. Ο στόχος τους δεν είναι δημοσιονομικός. Δε θα σωθεί μια παραπαίουσα οικονομία αν απολυθούν μερικές χιλιάδες ΔΥ. Άλλοι είναι οι στόχοι:
- Θέλουν να δώσουν σαν ώριμο φρούτο στους ιδιώτες φιλέτα δημόσιων υπηρεσιών. Στο Υπουργείο που δουλεύετε έχουν ήδη ξεκινήσει να ακονίζουν τα δόντια τους. Ρωτήστε τί συμβαίνει στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας τα τελευταία χρόνια.
- Θέλουν να τελειώνουν μια και καλή με τη μονιμότητα και να εγκαθιδρύσουν στο Δημόσιο τους νόμους της ζούγκλας του Ιδιωτικού. Μάθετε τί προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο για τη σύνδεση στόχων και μισθού και πάρτε μια ιδέα από ένα μέλλον με 400 ευρώ μισθό (μόνο για όσους είναι υπάκουοι).
- Θέλουν να μη βγάζετε άχνα και να δουλεύετε όχι για το δημόσιο συμφέρον αλλά για τα συμφέροντα της εκάστοτε εξουσίας. Πώς θα αντισταθείτε σε όσα θέλουν να περάσουν όταν ο προϊστάμενός σας θα μπορεί να σας θέσει σε αργία για μια απλή διαφωνία;
- Θέλουν να καταστρέψουν το κοινωνικό κράτος, την υγεία και την παιδεία, καθώς σε λίγο δε θα υπάρχουν ούτε τα κονδύλια, ούτε το προσωπικό για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του λαού.
- Θέλουν να πέσει και το τελευταίο ανάχωμα μέχρι την πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα που μετατρέπεται σε πεδίο πειραμάτων του πιο ακραίου καπιταλισμού.

Καλούμε το νέο Δ.Σ να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων. Για να μη γνωρίσετε κι εσείς την απαξίωση που γνώρισε το απερχόμενο προεδρείο, πρέπει να φανείτε ικανοί και πρόθυμοι να αντισταθείτε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Καλούμε τους συναδέλφους να ξεχάσουν όσα ήξεραν μέχρι τώρα
Οι απολύσεις ξεκίνησαν με μια κατηγορία εργαζομένων αλλά δε θα σταματήσουν εκεί.
 Οι επόμενοι θα είναι οι ΤΕ, κατόπιν οι ΠΕ και πάει λέγοντας. 
Μη στρουθοκαμηλίζετε και μην ψάχνετε τρόπο να γλυτώσετε μόνο εσείς.
Όποιος διασφαλίζει τη θέση του με βύσμα, σπρώχνει τους συναδέλφους του στην ανεργία.
Τέρμα πια οι ευγένειες. 
Δεν είμαστε συνάδελφοι με αυτούς που τα βρίσκουν υπόγεια με τις πολιτικές ηγεσίες.
Είναι ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι πλέον το δίλημμα είναι ένα:
Ποιος θα φύγει πρώτος; Εμείς ή αυτοί;

                                                                                                               Αριστοτέλους 17