Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας για τη μάχη της απεργίας


Τα νέα μέτρα που προωθούνται στα πλαίσια του μνημονίου έρχονται να καταργήσουν και τα τελευταία εργατικά δικαιώματα αφού καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, περικόπτουν δώρα συντάξεις και επιδόματα, προβλέπουν χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, φορτώνουν νέους φόρους στις πλάτες των εργαζομένων, προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας.
Ταυτόχρονα στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας κλείνουν την στρόφιγγα της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, προβλέπουν συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων υγείας – πρόνοιας, επιβάλουν νέα βάρη στους πολίτες και βάζουν εμπόδια στην πρόσβαση στις υπηρεσίες, αφήνοντας τες χωρίς προσωπικό με την ουσιαστική απαγόρευση των προσλήψεων, εκχωρώντας και νέους τομείς σε ιδιώτες.
Η λειτουργία του νοσοκομείου - κέντρων υγείας Κέρκυρας συνεχίζει να είναι τραγική και η αντιμετώπιση των επειγόντων και εκτάκτων περιστατικών επισφαλής. Οι οφειλόμενες αμοιβές της εφημεριακής  εργασίας όχι μόνο δεν εξοφλήθηκαν αλλά όπως κοινοποιήσαμε στον κερκυραϊκό λαό, ο Υπουργός Υγείας πήρε την πολιτική ευθύνη να ποινικοποιήσει την επίσχεση εργασίας σαν μορφή πάλης απέναντι στην απλήρωτη εργασία . Πανικόβλητος προσπαθεί να παγιώσει την μη καταβολή της αμοιβής της εφημεριακής εργασίας των γιατρών, κάνοντας δεκτή την γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου που στηριζόμενη σε Βαυαρικούς νόμους του Όθωνα, θεωρεί το δημόσιο αξιόπιστο εργοδότη...
Τέλος , δεν έχει τηρηθεί καμία δέσμευση της διοίκησης του Νοσοκομείου για ανάληψη έστω και υποτυπωδών μέτρων για την καλύτερη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ενώ δεν έχει προβεί σε καμία έντονη διαμαρτυρία και διεκδίκηση έναντι της συνεχούς υποχρηματοδότησης των λειτουργιών του νοσοκομείου - κέντρων υγείας συνεχίζοντας την πειθήνια υποταγή της στις επιταγές των μνημονιακόφιλων εντόπιων τροϊκανών.

Τα ψέματα έχουν τελειώσει .Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός .

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 5-6-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ


Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ , Κέρκυρα 03/11/2012