Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζεται η "Λευκή Παλίρροια" στη Μαδρίτη


Διήμερη απεργία σήμερα και αύριο  των υγειονομικών  στη Μαδρίτη ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων  στο Δημόσιο Τομέα Υγείας της τοπικής κυβέρνησης.


Σαν συνέχεια της Λευκής Παλίρροιας της 18ης Νοέμβρη 2012, (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  
έξι συνδικάτα  (Satse, CC OO, Amyts, CSIT-UP, UGT y USAE) που καλύπτουν 75.000 εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας  διοργάνωσαν την απεργία που έχει  συμμετοχή  80-85% .

Η υγειονομική κοινότητα δεν  ήταν ποτέ πιο ενωμένη από τούτη τη φορά.

Μέσα στα σχέδια της τοπικής κυβέρνησης περιλαμβάνεται η πλήρης  παραχώρηση της διαχείρισης  6 νοσοκομείων και 27  από τα 270 κέντρα υγείας σε ιδιωτικούς ομίλους και η μετατροπή του ρόλου  άλλων δυο νοσοκομείων  , η παραχώρηση  σε ιδιώτες όλων των μη κλινικών υπηρεσιών(σίτιση, πλυντήρια) σε όλα τα νοσοκομεία. 


Και όλα αυτά  στο όνομα του περιορισμού των δημοσίων δαπανών...  


«Θέλουμε Δημόσια Υγεία για όλους. Έχουμε επιτύχει πολλά τα τελευταία χρόνια και τώρα πρόκειται να καταστραφούν τα πάντα από ιδιωτικά συμφέροντα» είπε κάποιος ειδικευόμενος γιατρός

Εκτός από σήμερα και αύριο τα συνδικάτα έχουν καλέσει για απεργία  στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, ενώ υπάρχουν και αποφάσεις  για απεργίες διαρκείας.

Ο Υπουργός,  Υγείας  Javier Fernández-Lasquetty, κατήγγειλε  την απεργία ως (τι άλλο;)  «ανεύθυνη και αδικαιολόγητη» ,είπε ότι οι λόγοι που προβάλλουν τα συνδικάτα είναι "απολύτως ψευδείς" και δίνει ποσοστά συμμετοχής... 26,5%

Είδατε παντού η ΕΕ;
Είδατε το ευρώ;
Είδατε ο καπιταλισμός;


ΥΓ: Οι φωτογραφίες είναι από την EL PAIS