Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

«Haircut» και στα οργανογράμματα των νοσοκομείων!



Ο κύβος λοιπόν έχει ριφθεί.

Οι οδηγίες που δίνονται στα νοσοκομεία είναι να προσαρμόσουν τα  οργανογράμματά  τους στο νέο αριθμό κλινών που καθόρισε το υπουργείο Υγείας μετά τη περικοπή χιλιάδων οργανικών  κλινών, λόγω των συγχωνεύσεων -συνενώσεων,  στα νοσοκομεία της χώρας (περίπου 11000).
Προς το παρόν η κατεύθυνση  που δίδεται είναι να τηρηθεί το πλαίσιο οργανισμών όπως αυτό προβλέπεται από το ΠΔ 87/86, το οποίο αναφέρει ότι πχ. για τα γενικά νοσοκομεία  ο μέγιστος αριθμός οργανικών θέσεων  πάσης φύσης προσωπικού δεν μπορεί να υπερβαίνει το αριθμό των κλινών του νοσοκομείου επί 3. Δηλαδή αν ένα γενικό νοσοκομείο έχει μετά τις περικοπές 300 κλίνες, τότε ο μέγιστος αριθμός οργανικών θέσεων  είναι 900.

Με βάση αυτή την οδηγία και το γεγονός ότι έχουμε περικοπές 11000 περίπου οργανικών κλινών  στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, υπολογίζεται ότι κατά προσέγγιση θα περικοπούν 33000 οργανικές θέσεις από αυτά..

Η δεύτερη κατεύθυνση  που δίνεται είναι όλες οι προσωποπαγείς θέσεις να μετατραπούν σε οργανικές.
Για τους μη μυημένους στην ορολογία, προσωποπαγής είναι μια θέση που δεν υπάρχει (δεν προβλέπεται) στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου,  αλλά συστήνεται με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου  ειδικά για ένα εργαζόμενο και υπάρχει όσο την κατέχει ο εργαζόμενος. Μετά την αποχώρηση του εργαζομένου αυτή η θέση καταργείται αυτόματα.
Όσο και αν φαίνεται παράξενο( ;), τα νοσοκομεία της χώρας έχουν… μπόλικες τέτοιες θέσεις!
Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα…
Διότι πολλά νοσοκομεία, μετά την περικοπή οργανικών κλινών χάνουν ταυτόχρονα και  πολλές οργανικές θέσεις, οπότε δεν επαρκούν οι εναπομείνασες(κενές) για τη μεταφορά σε αυτές των εργαζομένων που κατέχουν προσωποπαγείς θέσεις.

Τώρα γιατί δίδουν άμεση εντολή μετατροπής των προσωποπαγών θέσεων σε οργανικές  …;
Εκτός των άλλων που μπορεί να βάλει ο νους σας , σκεφθείτε και το ενδεχόμενο  όποιος  με προσωποπαγή θέση μείνει έξω από τις οργανικές θέσεις,   να τον φάει η μαρμάγκα…της εφεδρείας ή άλλως καλυμμένης απόλυσης!


ΥΓ: Ένα παλαιότερο  (2008) αλλά αρκετά κατατοπιστικό δημοσίευμά μας  για το  νομικό πλαίσιο οργανισμών των νοσοκομείων, όπως προβλέπεται από το ΠΔ 87/86  μπορείτε να διαβάσετε εδώ