Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

H εργασιακή εφεδρεία χτυπά τα νοσοκομεία


Με μια  προσεκτική μελέτη των άρθρων του πολυνομοσχεδίου (ΚΛΙΚ ΕΔΩ), που αφορά το μισθολόγιο-βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και το  επαίσχυντο καθεστώς  της εργασιακής εφεδρείας, διαπιστώνουμε ότι η κατάργηση οργανικών θέσεων και η εργασιακή εφεδρεία χτυπούν πλέον την πόρτα των νοσοκομείων.

Κατ αρχάς, η κατάργηση  πάσης φύσης κενών οργανικών θέσεων συμβαίνει ήδη στα νοσοκομεία  και δεν χρειάστηκε  κανένα πολυνομοσχέδιο για να ξεκινήσει.
Συμβαίνει, καθώς τα οργανογράμματα προσαρμόζονται στις μειώσεις των οργανικών κλινών (περί τις 11000), που επέφεραν οι συγχωνεύσεις –συνενώσεις νοσοκομείων, περικόπτοντας κενές οργανικές θέσεις και νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και ιατρικού προσωπικού.

Άρα, το ισχυριζόμενο  γενικά στο πολυνομοσχέδιο  στο άρθρο 33, παράγραφος 1, υποπαράγραφος α,  γ  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ, σελίδα 32 του pdf εγγράφου), ότι  δηλαδή οι καταργήσεις  κενών θέσεων δεν αφορούν νοσηλευτικό, παραϊατρικό και ιατρικό προσωπικό είναι παραμύθι της χαλιμάς.

Δεύτερον, θέσεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού προσωπικού καταργούνται καθώς αποχωρούν από την υπηρεσία τους υπάλληλοι (νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό),  με άλλη πρόβλεψη του πολυνομοσχεδίου και συγκεκριμένα της υποπαραγράφου β , της παραγράφου 1 του άρθρου 33 σε συνδυασμό με την παράγραφο 2 του άρθρου 33

Τρίτο  και σημαντικό, στα νοσοκομεία δεν έχουμε μόνο γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.
Υπάρχουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι τεχνικοί, το βοηθητικό προσωπικό
Από  την εργασιακή εφεδρεία το πολυνομοσχέδιο εξαιρεί τους νοσηλευτές, τους γιατρούς και το παραϊατρικό προσωπικό.
Δεν εξαιρεί  όμως από την εφεδρεία και την κατάργηση οργανικών θέσεων  τους διοικητικούς υπαλλήλους των νοσοκομείων, το τεχνικό προσωπικό των νοσοκομείων και το βοηθητικό προσωπικό.