Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Τα Pit Bulls




Στην αρχή έλυσαν και άφησαν τα pit bulls του ακραίου νεοφιλελευθερισμού να δείξουν, τα κοφτερά δόντια τους και  τις άγριες διαθέσεις τους απέναντι σε ότι έχει απομείνει  από το λεγόμενο ΕΣΥ .
Σκηνές αλλοφροσύνης επικράτησαν στις τοπικές κοινωνίες αλλά και σε νοσοκομεία ανά τη χώρα με τις διαρροές στα ΜΜΕ  περί συγχωνεύσεων , κλεισίματος και καταργήσεων  κλινικών, τμημάτων και νοσοκομείων .

Μετά έπιασαν τα λουριά από τα pit bulls και κατέθεσαν κάποιες προτάσεις, με δήθεν επιστημονικό χαρακτήρα, που αλλού ήταν πιο άγριες αλλού ηπιότερες, με στόχο μετά το πρώτο ισχυρό σοκ να γίνουν αποδεκτές, βασιζόμενοι στο ότι θα περάσει η λογική του «το μη χείρον , βέλτιστον» στην ελληνική κοινωνία.

Όμως το αρχικό σοκ διαδέχθηκαν οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών αλλά και των εργαζομένων, που έδειχναν  ότι δεν  θα άφηναν να  περάσουν και τόσο εύκολα και ανώδυνα γι αυτούς τα μέτρα.
Άρχισαν τότε να απειλούν ότι αν δεν γίνουν αυτά αποδεκτά, θα ανοίξουν την πόρτα και  θ’ αφήσουν ελεύθερα τα pit bulls και τότε…  το 40% των νοσοκομείων θα πάνε  μέσα σε μια νύχτα Χριστουγεννιάτικη  για λουκέτο.
Δεν έπιασαν ούτε τότε τόπο οι απειλές, πέρα από κάποιους δικούς τους.
Ξεσηκώθηκαν οι γειτονιές, οι τοπικές κοινωνίες και φτιάξανε επιτροπές αγώνα , οπλίστηκαν μάλιστα με  κάτι παλούκια και απειλούσαν ότι θα  πάρουν στο κυνήγι τα pit bulls και τ’ αφεντικά τους.

Μάζεψαν και έδεσαν  προσωρινά τα pit bulls και διαδίδουν στο κουρμπέτι  ότι αυτοί ήταν υποχρεωμένοι να ακούσουν τους «επιστήμονες» αλλά η τελική απόφαση είναι πολιτική και μπορεί να είναι διαφορετική.
Σιγοψιθυρίζουν μάλιστα στ’ αυτιά των περαστικών ότι ακόμα και οι «κύκλοι νοσοκομείων»  μπορεί να μην εφαρμοστούν στην επαρχία και ιδιαίτερα εκεί που υπάρχει ένα  μόνο νοσοκομείο σε κάθε νομό, ότι ακόμα και τα ΚΥ-Νοσοκομεία δεν θα υποβαθμιστούν, ότι ακόμα και τα νοσοκομεία που υπήρχε πρόταση να καταργηθούν  , δεν θα καταργηθούν.
Οι ψιθυριστές λένε ότι επικράτησε η γραμμή του διαδόχου (;) Μόσιαλου μόνο για ήπιες συνενώσεις κλινικών μέσα στα νοσοκομεία  και κάποιες  συγχωνεύσεις , συνδιοικήσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη κλπ.
Να το πάνε δηλαδή  το πράγμα στην αρχή μαλακά.
Και μετά από λίγο καιρό να πουν ορίστε σας τα λέγαμε. Δεν διορθώνεται με το μαλακό η κατάσταση και τώρα «δεν υπάρχει σάλιο»!

YΓ.
Αγαπητοί φίλοι
Οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε.
Ανεξάρτητα αν θα το πάνε το πράγμα ήπια ή σκληρά, αργά η γρήγορα θ’ ανοίξουν την πόρτα και θ' αφήσουν τα pit bulls ελεύθερα.
Γι αυτό λοιπόν πριν η κοινωνία  θρηνήσει θύματα, μήπως ήλθε η ώρα να πάρουμε με τα λοστάρια στο κυνήγι τα pit bulls και τ' αφεντικά τους;