Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Νέες υποσχέσεις Λοβέρδου προς τους γιατρούς του ΟΠΑΔ για καταβολή των οφειλών

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.  Γ. Καρατζαφέρη σχετικά με  τις καθυστερήσεις καταβολής των οφειλομένων από τον ΟΠΑΔ στους συμβεβλημένους γιατρούς,  ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος ανέφερε σχετικά:

"Δεν υπάρχει –το λέω και το υπογραμμίζω- γιατρός στον οποίο να μην έχει καταβληθεί ένα κομμάτι των οφειλομένων από την πλευρά του Δημοσίου και μέχρι το τέλος της παρούσας φάσης, μέχρι το τέλος Ιουνίου, κύριε Πρόεδρε, θα έχουν πληρωθεί οι γιατροί στο μεγαλύτερο μέρος των οφειλών του Δημοσίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το πρώτο δίμηνο του 2011.
Για τα δε υπόλοιπα χρωστούμενα που αφορούν ένα διάστημα του 2010 έχει δεσμευτεί το Υπουργείο Οικονομικών μέσα στους επόμενους μήνες να πάρουμε αυτά τα χρήματα, ούτως ώστε το Σεπτέμβριο να μην τους οφείλουμε ούτε ένα μα ούτε ένα ευρώ.
Κύριε Πρόεδρε, επαναλαμβάνω σε ό,τι αφορά τους γιατρούς του ΟΠΑΔ ήδη καταβάλλονται 197 εκατομμύρια ευρώ οφειλές του παρελθόντος χρόνου. Σ’ αυτές τις οφειλές συμπεριλαμβάνονται και οι δύο πρώτοι μήνες του 2011"

Παρεπιμπτόντως κατα τη συζήτηση τέθηκε και το θέμα των πρόσθετων εφημεριών των γιατρών στα νοσοκομεία.
Η θέση του υπουργού Υγείας ήταν:
 "Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς των νοσοκομείων, δεν υπάρχει καθυστέρηση  για την καταβολή –καμία μάλιστα- των τακτικών τους εφημεριών. Υπάρχει το πρόβλημα με τις πρόσθετες εφημερίες, που κι αυτό θα εξαλειφθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή τον Ιούνιο και μέσα στο καλοκαίρι".

 Πηγή :
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ, 
ΙΓ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Β΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΡΜΓ΄
Δευτέρα 30 Μαΐου 2011