Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Μπαρούφες

Ως είθισται, σε κάθε επαφή του με τους δημοσιογράφους, ο υπουργός υγείας έχει και ένα δυο θεματάκια  για να δώσει τροφή για την λαϊκίστικη κουτσομπολίστικη δημοσιογραφία, η οποία τα παρουσιάζει περίπου σαν «βόμβες» Λοβέρδου.Και για να δείξει ότι η επιχείρηση "καθαρά χέρια" προχωρά.

Μάλλον έτσι τον έχουν συμβουλεύσει οι image makers.

Ενίοτε βέβαια οι «βόμβες» αποδεικνύονται σαπουνόφουσκες, αλλά αυτό είναι μια ...άλλη ιστορία! .

Τούτη τη φορά  οι «βόμβες» έσκασαν στα χέρια του υπουργού και  μάλλον τα καψάλισαν.

Με τίτλους τα ειδησεογραφικά- ενημερωτικά  siteς αναφέρουν:
"Έρευνα των επιθεωρητών Υγείας για προμήθειες του νοσοκομείου Ιωαννίνων
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011 17:01
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1975816
Προμήθειες καρδιολογικών στεντς με φαρμακευτική ουσία από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων διερευνούν οι επιθεωρητές Υγείας, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το νοσοκομείο πλήρωνε τα καρδιολογικά στεντς που προμηθευόταν στην τιμή των 1.500 ευρώ, ενώ η τιμή που έχει καθορίσει το Παρατηρητήριο Τιμών δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.
Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε ότι τα ευρήματα των επιθεωρητών θα παραδοθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.
Τόνισε, επίσης, ότι έχει στείλει ήδη φάκελο με διάφορες υποθέσεις στον εισαγγελέα, οι οποίες αφορούν κυρίως τις προμήθειες και δεσμεύτηκε ότι στο νομοσχέδιο των μεταμοσχεύσεων που θα κατατεθεί στη Βουλή θα δίνεται μεγαλύτερη ελευθερία ώστε οι επιθεωρητές Υγείας να μπορούν να παρεμβαίνουν σε βάθος και να κάνουν έρευνα όπου υπάρχουν σκιές".


Σημειωτέον ότι από το  συγκεκριμένο νοσοκομείο ο Υπουργός είχε εκπαραθυρώσει το Διοικητή του πριν από λίγες βδομάδες και μάλιστα μέσω fax κρίνοντας τον ανεπαρκή.

Έχουμε την εντύπωση ότι η "ιδια τύχη" περιμένει και την υποδιοικήτρια!
Γιατί;
Η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Φιλιπποπούλου τον διαψεύδει.
Διαβάστε λοιπόν  το δημοσίευμα της εφημερίδας των Ιωαννίνων «Ηπειρωτικός Αγών» ΚΛΙΚ ΕΔΩ
«Δεν πληρώσαμε πιο ακριβά τα στεντ»
Διαψεύδει τις καταγγελίες περί προμήθειας στεντ σε σχεδόν διπλάσια τιμή από αυτή που έχει ορίσει το Παρατηρητήριο του υπουργείου Υγείας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
 
Βαρβάρα Αγγέλη
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Με το θέμα είχε ασχοληθεί και η αθηναϊκή εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» η οποία παρέθετε στοιχεία με διαστάσεις σκανδάλου στις προμήθειες στεντ για τις καρδιολογικές κλινικές σε νοσοκομεία της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο φέρεται να έχει προμηθευτεί τα στεντ τους τελευταίους μήνες από συγκεκριμένη εταιρία στην τιμή των 1500 ευρώ. Η τιμή δε που ορίζει το Παρατηρητήριο είναι 800 ευρώ. Ο νόμος 3918/2011 απαγορεύει την εξόφληση κάθε δαπάνης της οποίας η τιμή του υλικού ξεπερνά την τιμή του παρατηρητηρίου τιμών και μάλιστα αναδρομικά, από 1η Ιανουαρίου του 2010.
Μετά από έρευνα που έγινε στο τμήμα προμηθειών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η υποδιοικήτρια Ελένη Φιλιπποπούλου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν τίθεται θέμα προμήθειας υλικών πάνω από την τιμή του παρατηρητηρίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση των στεντ, αναφέρει ότι όντως στην αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου προσκομίστηκε από προμηθεύτρια εταιρία τιμολόγιο με υλικά στεντ που δεν ήταν προσαρμοσμένο στην τιμή του παρατηρητηρίου. «Αμέσως ζητήθηκε από την προμηθεύτρια εταιρία να τηρήσει τις δεσμεύσεις του εγγράφου μας (σ.σ. τον Σεπτέμβριο το νοσοκομείο απέστειλε προς όλες τις εταιρίες έγγραφο στις τιμές του παρατηρητηρίου για όλα τα υλικά) και να προσαρμόσει την τιμή των υλικών σε αυτή του παρατηρητηρίου. Η εταιρία δεσμεύτηκε ότι θα ανταποκριθεί, εκδίδοντας άμεσα σχετικό πιστωτικό» τονίζει η κ. Φιλιπποπούλου. Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αποφάσισε να κάνει επανέλεγχο για την τήρηση των τιμών σε όλα τα υλικά που προμηθεύεται το νοσοκομείο.

Θα επανέλθουμε όμως στις σημερινές δηλώσεις γιατί είπε και άλλα «ωραία» ο υπουργός.