Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΕΔΕ ...αγνοείται!


Είναι γνωστά τα γεγονότα με τις "κρατημένες" κλίνες στην εφημερία του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα.
Ως γνωστόν, μια ταχύτατη ΕΔΕ, που διενεργήθηκε μέσα σε τρεις-τέσσερις  μέρες για επικοινωνιακούς λόγους, κατέληξε σε ένα πόρισμα , που επέρριπτε ευθύνες στη διοικήτρια και στον υποδιοικητή του νοσοκομείου, ενώ εισηγείτο πειθαρχική δίωξη για τον διοικητικό διευθυντή, την διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας  και ένα διοικητικό υπάλληλο!
Με βάση  αυτό ο υπουργός Υγείας έπαυσε από τα καθήκοντά τους την διοικητή του Νοσοκομείου Ελένη Ρογδάκη και τον αναπληρωτή διοικητή, υπεύθυνο για τις εφημερίες,  Δ. Πεφάνη.
Και βέβαια γνωρίζοντας ο Λοβέρδος ότι θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι με αυτό το πόρισμα, καθώς το συμπέρασμα που έβγαινε ήταν ότι μάλλον… η Διευθύνουσα του Νοσοκομείου κρατούσε τα κρεβάτια για την πελατεία της(!!!), αναγκάστηκε να διατάξει νέα ΕΔΕ, που θα διερευνούσε τυχόν(!)  ευθύνες γιατρών και ανέθεσε μάλιστα την παρακολούθηση της στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ν. Πολύζο.

Έκτοτε,  ουδέν νεώτερον.
Και ενώ η πρώτη ΕΔΕ έβγαλε συμπέρασμα μέσα σε τρεις μέρες, η δεύτερη …αγνοείται!
Η «αποφασιστικότητα» του Λοβέρδου και της παρέας του φαίνεται ότι εξανεμίστηκε με την καρατόμηση της Διοικήτριας και του Υποδιοικητή.



Λοιπόν  για να μη κοροϊδευόμαστε και να μη εξαπατάμε και την  κοινωνία.
Υπάρχουν   μέσα στο νοσοκομείο λαμόγια γιατροί  που κρατούν  τα κρεβάτια για την πελατεία τους. Αυτά τα λαμόγια  πρέπει να αποκαλυφθούν και να τεθεί η κεφαλή τους επί πίνακι , για παραδειγματισμό.
Όσο δεν αποκαλύπτονται τόσο θα πληθαίνουν οι φήμες ότι πρόκειται για άτομα με "άκρες"  μέσα στο υπουργείο και στο υπουργικό περιβάλλον. 

Tα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων και των γιατρών θα έπρεπε  επίσης να πρωτοστατούν σε μια τέτοια διαδικασία αυτοκάθαρσης και όχι να παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους που ούτε είδαν -ούτε άκουσαν...

Και ποιος κρατούσε ρε μάγκες τα κρεβάτια;
Ο σεκιουριτάς στην πύλη ή η καθαρίστρια;

Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά από αυτό εδώ το ιστολόγιο..
Το συνδικαλιστικό κίνημα στα νοσοκομεία πρέπει να ανοίξει μέτωπο απέναντι σε τέτοια φαινόμενα  διαπλοκής, απάτης, διαφθοράς κλπ. Και όταν λέμε μέτωπο εννοούμε ονοματεπώνυμα και σύγκρουση. Και ας αφήσουν τις  ένοχες και γελοίες υπεκφυγές  του τύπου «δεν είναι  δική μας δουλειά» κλπ κλπ .
Όσο το συνδικαλιστικό κίνημα δεν αγγίζει αυτούς τους «απαγορευμένους καρπούς», τόσο  στα μάτια της κοινωνίας θα είναι μια γελοία συντεχνία ( όπου ως γνωστόν ισχύει το "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει")  και βέβαια το παιχνίδι θα το έχει κερδίσει αμαχητί ο Λοβέρδος και η κυβέρνηση.
Οι κραυγές και οι καταγγελίες  κατά του Λοβέρδου και της πολιτικής του, καθώς και της πολιτικής της κυβέρνησης, με όσα κοσμητικά επίθετα κι αν τις συνοδεύεις, δεν φτάνουν για να κερδίσεις με το μέρος σου την  κοινωνία.
Πρέπει να αποδεικνύεις  ότι αυτά που λές τα εννοείς, ότι είσαι καθαρός.
Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και πολύ σύντομα θα διαπιστώσουν οι διαφωνούντες με τις παρούσες απόψεις τι εστί βερίκοκο...
Το λέμε μετα λόγου γνώσεως …