Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ!

Πραγματικό οικονομικό  πόλεμο έχει κηρύξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, καθώς συμπληρώθηκαν  τουλάχιστον 5 μήνες που δεν έχει πληρωθεί η εργασία τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, η εργασία τους κατά τις αργίες και οι υπερωρίες τους ,και 7 μήνες οι πρόσθετες εφημερίες των γιατρών.
Πρόκειται πραγματικά για οικονομικό στραγγαλισμό.
Η κυβέρνηση αλλά και το Υπουργείο Υγείας εμπαίζουν  τους εργαζόμενους , καθώς ενέκριναν μεν στα χαρτιά (για να δείξουν δήθεν ότι ασχολούνται με το θέμα) κάποια κονδύλια, αλλά αυτά ουδέποτε έφθασαν στις κατά τόπους Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου.
Το αισχρό της ιστορίας είναι επίσης ότι τα εγκριθέντα-στα χαρτιά-κονδύλια, υπολείπονται  σημαντικά από τα αναγκαία κονδύλια για την κάλυψη του χρονικού διαστήματος για το οποίο  υποτίθεται ότι έχουν εγκριθεί.
Συγκεκριμένα τα εγκεκριμένα κονδύλια υποτίθεται ότι καλύπτουν τις ανάγκες για πληρωμές δεδουλευμένων  του α’ τριμήνου του 2011 και πιθανές υποχρεώσεις των νοσοκομείων απέναντι στους εργαζόμενους για το τελευταίο δίμηνο του 2010, αλλά στην πραγματικότητα αυτά στα διάφορα νοσοκομεία  της χώρας είναι από 20%-35 % λιγότερα!
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πληρώνει, αλλά αρνείται να εγκρίνει ακόμη και στα χαρτιά και τα επιπλέον αναγκαιούντα ποσά!
Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και ΑΝ  κάποτε καταβάλει τα χρήματα στους εργαζόμενους  , ένα μέρος της εργασίας τους και των υπερωριών τους θα μείνει απλήρωτο και θα χαθεί.

Απέναντι σε αυτή τη στάση πληρωμών που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το Υπουργείο, δεν υπάρχει πλέον άλλη λύση   για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, παρά :

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ,
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ 
ΚΑΙ
ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ