Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Για γέλια

Είχαμε κατά καιρούς γράψει για το "δούλεμα"  που ρίχνει η κυβέρνηση στους Λευκαδίτες και στους Πρεβεζάνους σχετικά  με την ανέγερση νέων νοσοκομείων.
Για να διαβάσετε ένα  από τα τελευταία δημοσιεύματα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μετά λοιπόν και την τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λευκάδα (το προηγούμενο Σάββατο):
-οι μεν ΠΑΣΟΚοι Λευκαδίτες θεωρούσαν δεδομένο και διέδιδαν στους πολίτες της Λευκάδας ότι κλείδωσε το νέο νοσοκομείο στη Λευκάδα και πανηγύριζαν
-οι δε ΠΑΣΟΚοι της Πρέβεζας  έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ που «χάσαμε το νοσοκομείο» και μάλιστα αρκετοί από αυτούς  έριχναν  και τις μπηχτές ότι έπαιξε το ρόλο του και ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος που «βρίσκεται σε… πρωθυπουργική δυσμένεια»!

Κάποιοι βιαστικοί  άρχισαν  να δημοσιεύουν και  …επικήδειους!

Αλλά  και οι Πρεβεζάνοι Νεοδημοκράτες είχαν «πάρει λίγο αέρα» τελευταία και άρχισαν να κατηγορούν τους πάντες  που «δεν άφησαν να γίνει το Νοσοκομείο στην  Πρέβεζα με ΣΔΙΤ επί κυβέρνησης ΝΔ».
Λες και τους εμπόδισε κανείς. 
Μα  ήδη είχαν πάρει το οικόπεδο στον τότε Δήμο Ζαλόγγου για να κάνουν νοσοκομείο με ΣΔΙΤ, είχαν πάρει και απόφαση να το κάνουν με ΣΔΙΤ, είχαν βρει και γραφείο που θα τους  έκανε το διαγωνισμό ,του είχαν βγάλει και ένα κονδύλι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και…εκεί σταμάτησαν!
Γιατί; Απλά  γιατί οι ηγέτες τους ποτέ δεν ήθελαν πραγματικά να γίνει νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα. Απλά έπρεπε να πάει σε κάποιες μεριές και λίγο  κρατικό παραδάκι και αυτό έκαναν.

Εδώ λοιπόν και μια βδομάδα  Πρεβεζάνοι ΠΑΣΟΚοι  και ΝεοΔημοκράτες θρηνούσαν την απώλεια του Νοσοκομείου («που μας το πήραν οι Λευκαδίτες γιατί αυτοί δούλεψαν πιο συστηματικά») ρίχνοντας κατάρες στην Επιτροπή Αγώνα , στον Κλάπα , στον Παπαχρήστο και στην Πρέβεζα ολόκληρη που την καταράστηκε…  ο Πατροκοσμάς.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ…

 Χθες σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Υγείας παρουσία του Υπουργού Υγείας  Α. Λοβέρδου, η επιτροπή αναδιαρθρώσεων νοσοκομείων, μέσω του επικεφαλής της Λ Λιαρόπουλου, κατέθεσε την πρότασή της η οποία προβλέπει :

*Νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα ή στο Άκτιο που να καλύπτει την ευρύτερη περιοχή

*Μετατροπή του Νοσοκομείου Λευκάδας σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου

*Υπαγωγή και των δύο νοσοκομείων μαζί με αυτού της Άρτας  στον κύκλο του Νοσοκομείου Ιωαννίνων  «Χατζηκώστα». Δηλαδή ενιαιοποίηση!