Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΕΝΤΙΜΕ ΑΝΘΡΩΠΕ κυρ. ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ....



Δημοσιεύουμε ένα εκπληκτικό κείμενο της επιτροπής αγώνα κτηνοτρόφων που μάχονται ενάντια στο ξεπούλημα από την ΑΤΕ bank της γαλακτοβιομηχανίας Ηπείρου «Δωδώνη»

 ΕΝΤΙΜΕ ΑΝΘΡΩΠΕ κυρ. ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ....


<<....και η Δωδώνη θα πουληθεί. Δεν θα υπάρχει τίποτα όρθιο. Τα πάντα θα πουληθούν. Είμαστε υποχρεωμένοι να πουλήσουμε τα πάντα. Αν θέλουμε να ζήσουμε. Αν δεν θέλουμε να ζήσουμε και να μας κλείσουν την τράπεζα, είναι εφικτό να κλείσουμε από αύριο το πρωί....>>
(διοικητής ΑΤΕ bank, Θόδωρος Πανταλάκης).

Ε !όχι κυρ. Πανταλάκη.
Από αύριο αρχίζει ένας αγώνας διαρκείας ενάντια σε όλους αυτούς που μας μετράνε την ζωή, ενάντια στην κρατική ασυδοσία, στους κάθε λογής γραβατωμένους  νταβατζήδες, στους εμπόρους της εργατικής περιουσίας, ενάντια στα  υπερκέρδη και τις super μίζες.
Από αύριο κυρ. Πανταλάκη , αρχίζουμε νέα όνειρα, χώρια από τα δικά σου, με καθαρά χέρια, έξω από κομματικό-εργατοπατέρες, με αλληλεγγύη στον σύντροφο μας, στον διπλανό μας,
Με σεβασμό στο αύριο, στα παιδιά που μεγαλώνουμε, στον άρρωστο, τον ηλικιωμένο ,στον συνάνθρωπο μας, μέσα από  το προϊόν που του προσφέρουμε.
Με σεβασμό στον κουρασμένο κτηνοτρόφο για την δουλειά του , για το  προϊόν που παράγει.

Μένουμε αλληλέγγυοι κυρ. Πανταλάκη στους ανθρώπους που αγωνίζονται εδώ και τόσο καιρό για το αυτονόητο :για αγνό, ποιοτικό, πραγματικό γάλα - για το καλό όλων μας, για την υγειά μας , για τα παιδιά μας. Παίρνουν αποφάσεις τώρα, όχι για τα λεφτά ( ποτέ δεν φέραν την ευτυχία) αλλά για το μέλλον της κτηνοτροφίας και το δικό μας μέλλον.

Σήμερα οι κτηνοτρόφοι του Νομού μαζεύτηκαν για άλλη μια φορά στη Δωδώνη στα Γιάννενα, όπου περίμεναν να πάρουν απάντηση στα προβλήματα τους .Η απάντηση γνωστή : ..πουλάμε.! Προβαίνουν λοιπόν σε κατάληψη προκειμένου να πιέσουν την κατάσταση .Αποτέλεσμα...οι γνωστοί-άγνωστοι  γραβατωμένοι τραπεζίτες και μη, καλούν τα όργανα της τάξης να άρουν την κατάληψη με όχι επιτυχή αποτελέσματα. Παρόλα αυτά , καταφέρνουν να διαφύγουν σαν κλέφτες από εξωτερική σκάλα. Οι καταληψίες κτηνοτρόφοι , παραμένουν και θα παραμείνουν στη Δωδώνη μέχρι να δοθεί η λύση.
Αύριο έντεκα το πρωί οι κτηνοτρόφοι ζητούν την αλληλεγγύη  μας στο δύσκολο αγώνα  τους , με κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους -αγρότες- σωματεία- τοπικούς φορείς -πρωτοβουλίες πολιτών, για να συζητήσουν να ακούσουν το πρόβλημα τους  και να δοθούν κάποιες λύσεις.
Τέρμα στην κοροϊδία, στην αγωνία , στην κυβερνητική λαίλαπα του ξεπουλήματος των πάντων.
Η εξουσία στην Γενική Συνέλευση των κτηνοτρόφων και όχι των γραφειοκρατών.
Η Δωδώνη ανήκει στους κτηνοτρόφους μας , σε μας!

                                               Πόσο ακριβή ειν' αδερφέ  μου η ζωή
                                               πόσο φτηνύνανε τα είδη, κουράγιο ρε.

                                                 Κατερίνα Γώγου

επιτροπή αγώνα κτηνοτρόφων