Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Αυτή η τραγωδία δεν έχει τέλος

Τραγικό  τέλος τουλάχιστον για  3 άτομα μέχρι στιγμής , ανάμεσα σε αυτά και ένα οκτάχρονο παιδί, είχε το χρυσοπληρωμένο  ταξίδι προς το όνειρο. 
Μια ομάδα δεκάδων μεταναστών που επέβαιναν σε 7 μέτρο σκάφος ανατράπηκε σε θαλάσσιο χώρο της περιοχής Καναλίου Πρέβεζας με αποτέλεσμα να βρεθούν στο νερό όλοι οι επιβαίνοντες.
Διεξάγονται έρευνες  από  θαλάσσης, στεριάς  και αέρος αφού σύμφωνα με  τους  επιβαίνοντες  αγνοείται ένα ακόμη παιδί – πιθανότατα δίδυμο αδερφάκι του νεκρού αγοριού.
Στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας άρχισαν να καταφτάνουν από τις 2 τα ξημερώματα οι πρώτοι μετανάστες, ενώ  γύρω στις 3 το πρωί μεταφέρθηκαν και τα πτώματα ενός άνδρα και του οχτάχρονου παιδιού.
Κάποιοι από αυτούς μιλούσαν ελληνικά  και είπαν στις αρχές ότι ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό την Ιταλία πληρώνοντας γύρω στις 3500 ευρώ ο καθένας.
Στο νοσοκομείο Πρέβεζας νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή  4 μετανάστες και ο  52 ετών έλληνας  διακινητής.
Οι διασωθέντες, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, μεταφέρθηκαν στο  παλιό δημαρχείο του Ζαλόγγου, ενώ ο Δήμος Πρέβεζας, το Νοσοκομείο και πολλοί εργαζόμενοι και πολίτες της Πρέβεζας  τους προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης ,ρούχα και φαγητό.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα  που σκάφος με μετανάστες  προσαράζει στην θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας όμως  πρώτη φορά ανάμεσα στους ανθρώπους  αυτούς υπάρχουν και νεκροί.