Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Olli Rehn: Επαρκή για φέτος τα μέτρα, ωστόσο θα απαιτηθεί περαιτέρω (!) δημοσιονομική σταθεροποίηση το 2011 και το 2012!!!


Ο «Ρωμαίος Επίτροπος» στην Ελλάδα απεφάνθη εκ νέου.
Θαυμάστε το ύφος του «ύπατου».

Εν περιλήψει:
*Η σημερινή ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης για τη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων αποτελεί μια κρίσιμη καμπή στη ιστορία των δημοσιονομικών και οικονομικών εξελίξεων της Ελλάδας.
*Aυτό που προέχει τώρα είναι να εφαρμοστούν πλήρως και έγκαιρα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.
*Tα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ανακτήσει την αξιοπιστία της έναντι των αγορών και των ευρωπαίων εταίρων, αλλά και να συμβάλει ώστε να καθησυχαστούν οι ανησυχίες των αγορών ( όλη η ηθική του καπιταλισμού σε αυτή τη παράγραφο –ισοπεδώνεται μια ολόκληρη κοινωνία για να καθησυχαστούν οι ανησυχίες των αγορών)!!
*Απηύθυνε  εκ νέου έκκληση για τη μέγιστη δυνατή συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
*Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, επικεντρώνονται στον τομέα των δαπανών, τονίζοντας ότι είναι μόνιμου χαρακτήρα και πως θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας
*Εφόσον εφαρμοστούν πλήρως, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι επαρκή για φέτος, συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι θα απαιτηθεί περαιτέρω δημοσιονομική σταθεροποίηση το 2011 και το 2012.

Μόνιμου λοιπόν χαρακτήρα τα μέτρα και θα απαιτηθούν και άλλα το 2011 και το 2012!!!