Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαϊας


            Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη Γενική Συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών στο αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν.Π.  με μεγάλη συμμετοχή και την παρουσία ιατρών από όλα τα νοσοκομεία της περιοχής μας. Μετά από ενημέρωση για τις εξελίξεις στον χώρο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων η Γενική Συνέλευση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1.      Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών μέχρι την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών μας

2.      Νέα Γενική Συνέλευση την Μ. Τρίτη 30/3/2010 και ώρα 9.00π.μ. Για την λήψη αποφάσεων για τα προγράμματα εφημεριών του Απριλίου 2010 και την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.

3.      Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταδικάζουμε την επίθεση λάσπης που έχει εξαπολύσει μια μερίδα των Μ.Μ.Ε. (λ.χ. ΣΚΑΪ, Mega κ.ά.) κατά των γιατρών. Θεωρούμε ότι η αντικειμενικότητα στην δημοσιογραφία δεν προβλέπει τέτοιες τακτικές και καλούμε την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. να ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό.

4.      Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς να δώσουν το παρόν στην ειρηνική παρέμβαση της Ε.Ι.Ν.Α. (παρουσία με πανό απέναντι της εξέδρας επισήμων) κατά την διάρκεια της αυριανής παρέλασης.

5.      Θα συμμετέχουμε στην σύσκεψη των φορέων για το πρόβλημα του Γ.Ν. Πατρών “Αγ. Ανδρέας” που θα γίνει στο ταχύρυθμο του ιδίου νοσοκομείου την Παρασκευή 26 Μαρτίου και ώρα 18.00 μ.μ.

6.      Παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της 6ης Υ.Πε. την οποία θα επισκεφθεί σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας κ. Πολύζος ο οποίος παρά τα σοβαρά προβλήματα στον χώρο της Υγείας στα νοσοκομεία της  περιοχής μας θεώρησε περιττό να τα επισκεφθεί ή να συναντηθεί με τους νοσοκομεία