Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Συνεχίζουμε !!!!

  Ανακοίνωση από Α΄, Β΄ και Γ΄ Σωματεία Νοσηλευτικού Προσωπικού Αττικής, μέλη της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού -ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες!!  Συνεχίζουμε !!!!

Η απεργία της περασμένης Πέμπτης και η διαδήλωση στο υπουργείο κατέδειξαν την αποφασιστικότητά μας να βγούμε στο προσκήνιο των αγώνων και να παλέψουμε για όλα όσα μας ανήκουν . Μέσα από τη δυναμική παρέμβαση μας  καταστήσαμε σαφές στην πολιτική ηγεσία ότι θα είμαστε εδώ στο μετερίζι του αγώνα, παλεύοντας για την ένταξη όλου του νοσηλευτικού κλάδου (πτυχιούχους και βοηθούς νοσηλευτές-ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ- στα βαρέα και ανθυγιεινά, παλεύοντας για κλαδική σύμβαση, παλεύοντας για μία Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, παλεύοντας για αυξήσεις ουσιαστικές ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας, παλεύοντας για ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών-ασθενών κόντρα στην εγκληματική υποστελέχωση του νοσηλευτικού κλάδου στα νοσοκομεία, παλεύοντας για για ελεύθερη πρόσβαση σε ένα Δημόσιο Δωρεάν ΕΣΥ , για όλον τον λαό (άνεργους,μετανάστες,αναξιοπαθούντεςμισθωτούς/συνταξιούχους)
Καταγγείλαμε την προκλητική στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΠΟΕΔΗΝ  που επέλεξε να συναντηθεί εκείνη την ώρα με την υπουργό κι ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες διαδηλωτές κάτω από το υπουργείο ζητούσαμε επίμονα συνάντηση μαζί της υπενθυμίζοντας ότι τους τελευταίους  5 μήνες μας αγνοούσε προκλητικά κι επιδεικτικά. Σημειώνουμε ότι το πολιτικό “savoir-vivre” λέει ότι ένα κυβερτητικό στέλεχος όταν έχει κάτω από το γραφείο του εκατοντάδες διαδηλωτές/απεργούς , «είθισται» να συναντάται πρώτα με αυτούς δείχνοντας έτσι σεβασμό και κατανόηση στην κινητοποίησή τους παρακάμπτοντας/αναβάλλοντας  τις όποιες προγραμματισμένες συσκέψεις/ραντεβού έχει προγραμματίσει εκείνη την ώρα.
Η υπουργός για άλλη μια φορά επανέλαβε μονότονα το ίδιο τροπάρι για «προσλήψεις» (σημειώνουμε εδώ ότι αναφέρονται σε προκηρύξεις κι όχι σε προσλήψεις)  που απαγγέλει παντού (σε συνεντεύξεις τύπου, ΜΜΕ, ημερίδες κλπ) χωρίς να απαντάει στην ουσία, λέγοντας ότι «είναι μαζί μας» στο δίκαιο αίτημα του Νοσηλευτικού Κλάδου για υπαγωγή στα ΒΑΕ, το ότι «δεν θα υπάρξει περικοπή των κονδυλίων» για υπερωρίες και εξαιρέσιμα, ενώ για  τη γενικότερη μισθολογική πολιτική, επικαλέστηκε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Τα όσα σήμερα ακούσαμε από την υπουργό, δε διαφέρουν σε τίποτα απ’ αυτά για τα οποία πριν έναν ακριβώς χρόνο ο προκάτοχός της κ. Αβραμόπουλος δημόσια ¨δεσμευόταν¨.  Η πολιτική που ακολουθούνε, ΠΑΣΟΚ κ ΝΔ  είναι η ίδια. Κούφια λόγια/υποσχέσεις, εκκωφαντική σιωπή απ την μεριά τους απέναντι στα προβλήματα και στρατηγικά σχεδιασμένη αποψίλωση του ΕΣΥ από τον Δημόσιο Δωρεάν χαρακτήρα του.
Για το Νοσηλευτικό Προσωπικό της χώρας, η συνέχιση των αγωνιστικών διεκδικήσεων αποτελεί πλέον μονόδρομο. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως θα συνεχίσουμε στο άμεσο επόμενο διάστημα σε πολύμορφες δυναμικές δράσεις/κινητοποιήσεις  στην Υγεία, παλεύοντας για ένα Δημόσιο Δωρεάν ΕΣΥ για όλον τον λαό.