Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Υγείας: Οι θέσεις του υπουργείου για εφημερίες –υπερωρίες -προσλήψεις


Τι ισχυρίστηκε η Υπουργός
 Περιληπτικά :
Για εφημερίες
1.Για τα δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου, το σύνολο των πιστώσεων αυτών, έχει ήδη φτάσει στις αντίστοιχες υπηρεσίες, και θα πληρωθεί τις επόμενες μέρες.
2.Έχει εγκριθεί και ένα επιπλέον κονδύλι πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο αφορά  δεδουλευμένα εφημεριών από το Νοέμβριο και προηγούμενα, τα οποία και αυτά είναι στον τελικό δρόμο για να πάνε και ο στόχος είναι αν είναι δυνατόν στις επόμενες μέρες, ίσως και μέχρι το τέλος της εβδομάδας προς πληρωμή.
3. Να υπάρξει μία συνεργασία σε κάθε νοσοκομείο και σε κάθε περιφέρεια, προκειμένου να υπάρχει ένας εξορθολογισμένος τρόπος προγραμματισμού των εφημεριών, στο βαθμό του δυνατού
4.Πρέπει να δούμε και τα πρότυπα εφημέρευσης όπου εκεί μπορεί πραγματικά με γνώμονα τις ανάγκες των Νοσοκομείων και την ασφάλεια των εφημεριών να υπάρχουν και πρότυπα που να βοηθήσουν σε αυτό τον εξορθολογισμό και βέβαια μετά η εφαρμογή τους ανά Νοσοκομείο ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες και τη φύση του Νοσοκομείου
Για υπερωρίες
1.Όσον αφορά τις επιπλέον υπερωριακές απασχολήσεις, δεδουλευμένα του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, πιστώσεις που είχαν εγκριθεί το 2009- περίπου  6 εκατομμύρια  ευρώ- και αυτά είναι στην τελική ευθεία, με τη συμφωνία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να πληρωθούν.
2. Έχει φύγει η εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών ήδη προς όλες τις Οικονομικές Υπηρεσίες της χώρας με βάση την οποία  για τις εφημερίες και για τις υπερωρίες δεν ισχύει η μείωση του 10%.
Για τις προσλήψεις
 1.Υπεγράφη η έγκριση των προκηρύξεων 915 θέσεων ιατρών ΕΣΥ που συστάθηκαν με το πρώτο νομοσχέδιο που έφερε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Νοέμβριο στη Βουλή.
2.Υπάρχουν ήδη σε εξέλιξη 785 θέσεις σε οργανικές θέσεις για προκήρυξη, οι οποίες και θα επιταχυνθούν
3.Υπάρχουν και 250 θέσεις ειδικευόμενων ιατρών, εκ των οποίων οι 193 θέσεις έχουν ήδη πάρει την αναγκαία έγκριση από το ΚΕΣΥ προκειμένου να προκηρυχθούν
4.Οι υπόλοιπες 57 θέσεις ειδικευομένων είναι στην τελική φάση έγκρισης από το ΚΕΣΥ προκειμένου κι αυτές αμέσως μετά να μπορούν να προχωρήσουν προς προκήρυξη.
5.Για την προκήρυξη των 3103 θέσεων νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, όπου έχει πλέον κλείσει η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος και υποψηφίων στο ΑΣΕΠ, έχει ζητηθεί να υπάρχει μία ταχύτατη εξέταση και προώθηση αυτών των υποψηφιοτήτων.
6. Αμέσως μετά το Πάσχα ανοίγει η προκήρυξη για τις 3 χιλιάδες νέες θέσεις νοσηλευτών, με πιστώσεις πια του 2010.

 Πηγή :ΑΠΕ