Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Απολύθηκες ; Πληρώνεις!


Δραματική είναι η κλιμάκωση της ανεργίας στη χώρα μας.
Ήταν 9,3% τον Σεπτέμβριο, ανέβηκε στο 10,3% τον Δεκέμβριο , μας πληροφορεί η ΕΣΥΕ, η στατιστική υπηρεσία.
Θα εκτιναχθεί στο 12% μέχρι το τέλος Μαρτίου, προβλέπει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.
Επέρχεται κατάρρευση της αγοράς εργασίας εκτιμά ο επιστημονικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Ρωμανιάς, ο οποίος υπολογίζει ότι το επόμενο τρίμηνο θα είναι καταστροφικό με την ανεργία να απογειώνεται στο εφιαλτικό ποσοστό του 20% μέχρι τέλος Ιουνίου.
«Η πολιτική εξουσία δεν μπορεί να λειτουργεί ως ρεπόρτερ .Πρέπει να λαμβάνει μέτρα ώστε να μην υπάρχει αύξηση της ανεργίας» είπε ο Ρωμανιάς.
Σωστά. Έχει δίκιο. Γι αυτό και η κυβέρνηση Παπανδρέου παίρνει  μέτρα.
Πρώτα –πρώτα , από τη στιγμή που δημιουργείται μια τόσο τεράστια «αγορά» ανέργων, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και δεινός κεφαλοκυνηγός φοροφυγάδων σκέπτεται να φορολογήσει τις αποζημιώσεις απόλυσης αυτών που έχουν τη δυστυχία να χάνουν τη δουλειά τους!
Εδώ έχουμε «σοσιαλιστική δικαιοσύνη», όχι αστεία!
Που θα ξαναβρεί άλλωστε τόσους πολλούς απολυμένους για να τους τα πάρει;
Έπειτα τον άλλο μήνα η κυβέρνηση Παπανδρέου θα φέρει νομοσχέδιο για την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας. Θα δουλεύει κάποιος  ένα –δυο μεροκάματα τον μήνα ως γκαρσόνι , θα τον σβήνει αμέσως η κυβέρνηση από τις λίστες των ανέργων , οπότε να πώς θα μειώνεται η ανεργία!
Με τη φορολόγηση των απολυμένων και τις λογιστικές «λαμογιές» , στην ….παρανομία θα την περάσει την ανεργία ο Γιωργάκης , εξαφανίζοντάς την.

Πηγή:Πριν