Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια


Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες μέρες από τότε που  είχαμε αναφέρει με συνεχή δημοσίευματά μας(κλικ εδώ και εδώ)  ότι αυτά που τον τελευταίο καιρό  διατυμπάνιζαν οι Υπουργοί και Βουλευτές της κυβέρνησης, ότι δηλαδή τα βάρβαρα, αντιλαϊκά μισθολογικά μέτρα που πήραν για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο δεν θα επεκταθούν στον Ιδιωτικό Τομέα και  η πραγματικότητα για μια ακόμη φορά τους διαψεύδει.

Διαβάζουμε από σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας newsit


Κερκόπορτα για περικοπή του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα

  Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων κάλεσαν τα μέλη τους να εφαρμόσουν τις περικοπές του Δημοσίου
- Προσφυγές ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί

Κερκόπορτα για περικοπή του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα με απόφαση του συνδικαλιστικού οργάνου των ιδιωτικών σχολείων, καθώς με επιχείρημα τα παγωμένα δίδακτρα κάλεσε τα μέλη του να εφαρμόσουν στο μισθολογικό των ιδιωτικών εκπαιδευτικων τις περικοπές που επέβαλε η κυβέρνηση για το δημόσιο.

Τρία σχολεία – σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου – έχουν ήδη ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων. Μαχαίρι μπαίνει στο δώρο του Πάσχα ενώ απειλούνται και επιδόματα που παίρνουν εκπαιδευτικοί και για το δημόσιο έχουν περικοπεί κατά 10%.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων, αντιδρούν έντονα και κάλεσε τα μέλη τους που υφίστανται την περικοπή να υπογράφουν “με επιφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων τους” τις μισθοδοτικές καταστάσεις. Η Ομοσπονδία θα καλύψει όπως έχει ενημερώσει, ομαδικές αγωγές που θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός δήλωσε στην εφημερίδα ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για την απόφαση.

Γι αυτό και η Αγωνιστική Παρέμβαση με σχετική της ανακοίνωση που διανεμήθηκε στην πόλη της Πρέβεζας (κλικ εδώ) τόνιζε:
“Τα πρόσφατα βάρβαρα, αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μειώσεις μισθών και δώρων Πάσχα, αδείας, Χριστουγέννων στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, αυξήσεις ΦΠΑ, αυξήσεις στα καύσιμα, επιβολή φόρων ακόμα και στη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, αυξήσεις έμμεσων φόρων και πολύ πρόσφατα η φοροεπιδρομή μέσω άμεσων φόρων που προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο), πλήττουν όχι μόνο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο αλλά όλα τα φτωχά και λαϊκά στρώματα.
 Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ανάλογης μορφής μισθολογικά και άλλα  μέτρα θα προσπαθήσουν, σύντομα, να επιβάλλουν και στους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό τομέα. Μέσα στον Μάιο θα επιχειρήσουν την νομοθετική κατοχύρωση της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την μείωση των συντάξιμων αποδοχών μας.
Πολύ σύντομα θα φέρουν νομοσχέδια που θα απολύουν χιλιάδες εργαζομένους από το δημόσιο και θα απελευθερώνουν τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, θα καταργούν κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης.”

Ας μην υπάρχει αυταπάτη .Θα το επαναλάβουμε .Αυτό που λαμβάνει χώρα εδώ και μήνες στην πατρίδα μας πρόκειται για μια καλά ενορχηστρωμένη εκστρατεία στην οποία συμμετέχει όλος ο αστικός συνασπισμός εξουσίας στη χώρα μας (κεφάλαιο, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ,ΛΑΟΣ, ΜΜΕ) με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη της ΕΕ και που στόχο  έχουν να τρομοκρατήσουν  τους εργαζόμενους ,να σπάσουν το ηθικό τους , να τους καθηλώσουν στον καναπέ ή ακόμα να τους κάνουν και συνενόχους για να  περάσουν τα βάρβαρα αντεργατικά τους μέτρα.
Τα οποία μέτρα αποσκοπούν σε ένα και μοναδικό αποτέλεσμα. Να μη χάσουν από τα κέρδη τους οι κεφαλαιοκράτες (μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές κλπ) και την κρίση να πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
Εκεί αποσκοπεί και η νέα τρομοκρατία του ψευδοδιλήμματος από πού θα δανειστούν  χρήματα: "Από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".
Ε, λοιπόν από κανένα από τα δυο.
Να τα πάρουν από τα τεράστια κέρδη που είχαν τόσα χρόνια οι κεφαλαιοκράτες.
Από κει να τα πάρουν!!