Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Θλιβεροί….



Έρχονται και οι μειώσεις  μισθών και οι περικοπές επιδομάτων και δώρων και στον ιδιωτικό τομέα καθώς και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.


Είναι προφανές ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν όλους τους εργαζόμενους τόσο του Δημόσιου  όσο και  του ιδιωτικού τομέα.
Δεν πλήττουν μόνο τους Δημόσιους Υπάλληλους, όπως χαιρέκακα ορισμένοι ανεγκέφαλοι και πτωχοί τω πνεύματι ισχυρίζονται.
Πλήττουν ακόμα και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και βιοτεχνίες.
Η αύξηση του ΦΠΑ θα μεταφερθεί σε όλες τις συναλλαγές, σε όλες τις υπηρεσίες, σε όλα τα αγαθά.
Η αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων θα  λεηλατήσει το οικογενειακό εισόδημα όλων.
Η αύξηση της τιμής των καυσίμων θα επηρεάσει όλους τους εργαζόμενους και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα , τόσο μέσω της αύξηση του κόστους μετακίνησής τους, όσο  και μέσω των σημαντικών αυξήσεων που θα υπάρξουν στις τιμές όλων σχεδόν των πρώτων υλών ,αγαθών και υπηρεσιών.
Ακόμη και η  δραματική μείωση των εισοδημάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων θα επηρεάσει του πάντες.Η απότομη και ραγδαία πτώση της αγοραστικής τους δύναμης θα εκφραστεί με ένα μπαράζ πτωχεύσεων και λουκέτων  μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων σε αυτές τις επιχειρήσεις, η  ανεργία θα φτάσει σε ποσοστά ρεκόρ.
Ολόκληρος ο κοινωνικός ιστός θα αποδιοργανωθεί.
Είναι σίγουρο ότι οι μειώσεις των μισθών και οι περικοπές  επιδομάτων και δώρων θα ακολουθήσουν και στον ιδιωτικό τομέα.
Νομίζω όλοι τα αντιλαμβανόμαστε αυτά.
Κατόπιν όλων αυτών είναι προκλητική η άποψη που διατύπωσε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης (κλικ εδώ)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τα μέτρα αυτά θα έχουν επέκταση στον ιδιωτικό τομέα
  Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: « Δεν τίθεται τέτοιο θέμα για τον ιδιωτικό τομέα
  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μπορεί να τεθεί το επόμενο διάστημα;» 
  Γ.ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: « Ένα τέτοιο μέτρο θα έχει ως αποτέλεσμα και την μείωση των εσόδων των ταμείων, γιατί καταβάλλονται εισφορές για τα δώρα, τα οποία καταβάλλονται στους εργαζόμενους.»…

Και πριν αλέκτωρ φωνείσαι τρις …έφαγε το άδειασμα της ζωής του  από τον εκπρόσωπο του Επιτρόπου Olli Rehn:

Η μείωση των μισθών στο δημόσιο, θα έχει συνέπειες και ως προς το επίπεδο των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλφατάζ.

«Η περικοπή των επιδομάτων στους μισθούς του δημοσίου, αναπόφευκτα, θα συμπαρασύρει και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Σε πολλές χώρες έγινε αυτό».
«Τα μέτρα για τους μισθούς του δημοσίου έχουν επίπτωση και στον ιδιωτικό τομέα, με την έννοια ότι στην ίδια αγορά εργασίας είναι φυσικό να υπάρχει αλληλεπίδραση ανάμεσα στους μισθούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας μειώθηκε αισθητά τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε.

Μετά από όλα αυτά έχει μούτρα ο πρώην  συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ  και νυν υφυπουργός να κυκλοφορεί χωρίς φερετζέ;

Υ.Γ Για να μην είμαστε άδικοι, δεν είναι τελικά μόνο  ο Κουτρουμάνης που έδωσε τις προαναφερόμενες "διαβεβαιώσεις".
"Ψαρέψαμε" και μια σχετική σημερινή δήλωση  του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ.Πεταλωτή.(κλικ εδώ)



ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω για τον ιδιωτικό τομέα και τι σκέφτεστε να κάνετε. Το ρωτάω γιατί στο νομοσχέδιο υπάρχουν αναφορές σε συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες ενδέχεται να συμπαρασύρουν τομείς του ιδιωτικού τομέα.    ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν υπάρχει θέμα αποφάσεων για τον ιδιωτικό τομέα…