Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Δολώματα για σπάρους


Κάπως έτσι πρέπει να χαρακτηριστούν οι προτάσεις του Υπουργείου Υγείας απέναντι στα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών
Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας;
Εν περιλήψει:
1.Ότι επιταχύνονται όλες οι προσλήψεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί και είναι αυτή τη στιγμή στη φάση της προκήρυξης( προσέξτε αυτό το «σε φάση προκήρυξης»).
2.Για τις δεδουλευμένες εφημερίες για τις οποίες  υπήρχε εκκρεμότητα από το Δεκέμβριο για τις αλλά και κάποιες άλλες εκκρεμότητες της προηγούμενης χρονιάς, σήμερα υπογράφονται(!) από το Υπουργείο Οικονομικών και θα πάνε προς πληρωμή από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
3.Ειδικά για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ, όπως επίσης και για τις υπερωρίες στα νυχτερινά του λοιπού προσωπικού, του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων, δε θα ισχύσει η μείωση του 10%, που όπως γνωρίζετε ισχύει για μια σειρά άλλες πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού.
4.Αν χρειαστούν κάποιες "κινήσεις εξισορρόπησης και εξομάλυνσης" (!)(εννοεί για τα κονδύλια των εφημεριών), όπως δείξαμε με το δείγμα γραφής για την προηγούμενη χρονιά, εδώ είμαστε να το κάνουμε(άντε σας δίνουμε και κανένα ψίχουλο ακόμη αν χρειαστεί).
Από κει και μετά :
1.Προανήγγειλε στην ουσία περικοπές στα εφημεριακά προγράμματα
2.Ούτε κάν δήλωση στήριξης και σεβασμού  του νόμου 3754/2009 και της λεγόμενης κλαδικής συμφωνίας   δεν  δέχθηκε να κάνει!

Στην ουσία είναι σαν είπε: αυτά έχω ...
και τώρα "σφαχτείτε" στα νοσοκομεία για τη κατανομή των εφημεριών.
Η απάντηση του κινήματος των νοσοκομειακών γιατρών πρέπει  να είναι άμεση , με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων (η άποψή μας εδώ) και σε συνεργασία και συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους των νοσοκομείων.
Το πλήρες δελτίο τύπου εδώ