Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο Λευκάδας;Συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα δυο γιατροί του Νοσοκομείου.


Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας MYLefkada  με εντολή του εισαγγελέα Λευκάδας συνελήφθησαν 2 γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας.
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες μας είναι ότι μετά από εισαγγελική εντολή έγινε η σύλληψη και προσαγωγή των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου στο αστυνομικό τμήμα. Οι δύο γιατροί βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας και έτσι αρνήθηκαν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε τακτικά χειρουργεία . Έτσι οι συγγενείς των ασθενών και όχι μόνο καθώς πληροφορίες λένε ότι και κάποιοι γιατροί του νοσοκομείου, έκαναν καταγγελία στον εισαγγελέα και αυτός με την σειρά του έδωσε την εντολή για την προσαγωγή των γιατρών στο αστυνομικό τμήμα. Οι αστυνομικοί της αστυνομικής διευθυνσης Λευκάδας συνέλαβαν τους δυο γιατρούς από το Νοσοκομείο Λευκάδας και τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Αυτό όμως κινητοποίησε αρκετούς γιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Τελικά μετά από δυο ώρες περίπου οι γιατροί αφεθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για το ζήτημα.
Όπως πληροφορηθήκαμε οι ορθοπεδικοί γιατροί έκριναν ότι κάποια περιστατικά ασθενών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο έπρεπε να χειρουργηθούν καθώς τα έκριναν έκτακτα ενώ οι αναισθησιολόγοι  υποστήριζαν ότι δεν είναι έκτακτα αλλά τακτικά και έτσι αρνιόντουσαν να συμμετάσχουν στο χειρουργείο με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτό να πραγματοποιηθεί μιας και είναι απαραίτητη η συμβολή των αναισθησιολόγων στα χειρουργεία.