Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Η «λευκή εξουσιοδότηση »


«…αισθανόμαστε το χρέος και τη βαριά ευθύνη, διότι έχουμε την λευκή εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να κάνουμε αυτές τις μεγάλες ανατροπές, αυτές τις μεγάλες αλλαγές»
Γ. Πεταλωτής –Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
                                    
Παγώνουν οι αυξήσεις  των βασικών μισθών στο δημόσιο για το 2010.
Παγώνουν οι συντάξεις
Περικόπτονται 12% τα επιδόματα
Περικόπτονται 30% το δώρο Πάσχα, το επίδομα Αδείας και το Δώρο Χριστουγέννων
Μειώνονται 7% οι συνολικές αποδοχές των εργαζομένων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που επιχορηγούνται από τον Προϋπολογισμό ή είναι Δημόσιες Επιχειρήσεις
Περιορίζεται κατά 30% το ανώτατο όριο των υπερωριών στο δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ.
Αυξάνονται οι συντελεστές ΦΠΑ από 19% σε 21%, από 10 σε 11% και από 4,5% σε 5%
Αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στην αμόλυβδη, πετρέλαιο κίνησης. Η τιμή της αμόλυβδης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, και του πετρελαίου κίνησης κατά 3,6 λεπτά το λίτρο.
Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν τα νοικοκυριά..
Καταργείται η απαλλαγή από τον ειδικό φόρο πετρελαίου κίνησης που είχε ως τώρα η ΔΕΗ. Άρα έρχονται αυξήσεις τιμολογίων από ΔΕΗ.
Μειώνεται κατά 500 εκατ ευρώ η εθνική συμμετοχή στο φετινό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Μειώνονται επίσης κατά 200 εκατ δαπάνες του ΠΔΕ για την Παιδεία και άλλα προγράμματα στον τομέα αυτό
Παγώνουν όλες οι προσλήψεις το 2010
Προσλήψεις στο δημόσιο με βάση τη σχέση μία αποχώρηση για κάθε 5 αποχωρήσεις από το 2011.

Αυτές είναι μόνο μερικές  από τις "μεγάλες ανατροπές και αλλαγές" που ισχυρίζεται ο Πεταλωτής ότι έλαβε λευκή εξουσιοδότηση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, από τον Ελληνικό λαό, για να πραγματοποιήσει .
Οι υπόλοιπες ( και ακόμα χειρότερες ) όπου  να ΄ναι έρχονται…
 
Υ.Γ.
 Όποιος ,-α ενδιαφέρεται να αποσύρει την υπογραφή του,-ης από την λευκή εξουσιοδότηση (που αποδείχτηκε κατάμαυρη) , δεν χρειάζεται  να περιμένει μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Γίνονται δεκτές και αποσύρσεις υπογραφών (χωρίς δήλωση μετανοίας) στις καθημερινές κινητοποιήσεις  των εργαζομένων και των σωματείων  για την ανατροπή… «των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών» της Κυβέρνησης.