Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Απατημένοι σύζυγοι.


Αποκαλυπτικό της νοοτροπίας που χρόνια επικρατεί στο ρουσφετολογικό δικομματικό πολιτικό παιχνίδι είναι το παρακάτω απόσπασμα από τη δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ για το θέμα της κατάργησης των stage.
 Αλλά ταυτόχρονα και μια πολιτικά ύπουλη προσπάθεια να ταυτίσει τους stagers με τη ΝΔ.
"...Αυτό όμως δεν τους νοιάζει στο ΠΑΣΟΚ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εκκολαπτόμενη νέα στρατιά πράσινων συμβασιούχων στο Δημόσιο.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ενώ καταργούν τη μοριοδότηση για τα «stages», τη διατηρούν για τους συμβασιούχους του 2004. Δηλαδή εκείνους που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατά παράβαση κοινοτικής οδηγίας του 1999, «κληροδότησε» στη Ν.Δ.
Στο σημείο αυτό, ως απόδειξη της διαφοράς νοοτροπίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2004, από τις δεκάδες χιλιάδων συμβασιούχους που βρήκε από το ΠΑΣΟΚ, μονιμοποίησε πάνω από 33.000, οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου και μοριοδότησε τους υπολοίπους.
 Τότε, - επί Ν.Δ. - φροντίδα και μέριμνα για εργαζομένους ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση.
Σήμερα - επί ΠΑΣΟΚ - αναλγησία, εκδικητικότητα, μαζικές διώξεις, ανεργία και άρνηση προοπτικής για χιλιάδες νέους."
Τι λέει με πιο απλά  Ελληνικά ο εκπρόσωπος της  ΝΔ;

Καλά βρε, εμείς μονιμοποιήσαμε κάμποσους "δικούς σας" το 2004 και μοριοδοτήσαμε τους υπόλοιπους , εσείς τόσο ανάλγητοι είστε που αρνείστε  να μας το ανταποδώσετε , αρνείστε το fair play;

Οι εργαζόμενοι στα stage και στις άλλες μορφές ελαστικής εργασίας πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Η λογική του ατομικού βολέματος όχι μόνο δεν δίνει λύση, αλλά και αξιοποιείται από αυτούς που τους οδήγησαν στην ομηρία και στην ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία.