Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Εδώ σε θέλω κάβουρα...

Δεν φαίνεται να κρατά  και πολύ ο ατμός της ευφορίας για την εκλογική νίκη της σημερινής κυβέρνησης.
Ήδη οι "πατάτες¨" άρχισαν να καίνε τα χέρια της και από ότι φαίνεται  έχει αρχίσει να αδειάζει και η κλεψύδρα της  κοινωνικής ανοχής.
'Αλλωστε όλοι γνώριζαν ότι δεν θα υπήρχε χρόνος  ανοχής.
Γι αυτό και ο Γ.Παπανδρέου ζητούσε ...συμμετοχή.
Ακόμα και άνθρωποι φίλα προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα έχουν αρχίσει να εκφράζουν την ανησυχία τους.
Οι κατευθύνσεις  από τις Βρυξέλες είναι σαφείς.Εξ άλλου οι εκάστοτε κυβερνώντες  τη χώρα μας, μαζί με τους υπόλοιπους τις συνδιαμορφώνουν.

Game Over.

Η Κυβέρνηση μόλις τώρα βγήκε από το λιμάνι της μετεκλογικής ευφορίας.
Γι αυτό από σήμερα  ο Α.Λοβέρδος "πετά το μπαλάκι" για τη διηυθέτηση των χιλιάδων απασχολούμενων  των προγραμμάτων stage, στη  διυπουργική σύσκεψη, επισημαίνοντας με νόημα ότι ως Υπουργός Εργασίας έχει μικρή ευθύνη για το θέμα.
Ο Γ. Κουτρουμάνης ψάχνει μισό δισ. ευρώ για να πληρώσει τις συντάξεις μέχρι τις γιορτές και το Δώρο των Χριστουγέννων.(Αν αδυνατεί   πάντως να τα βρεί , να του πούμε εμείς πού μπορεί  να ψάξει).
Η Α. Διαμαντοπούλου πρέπει  να καλύψει πλήρως τα κενά στελέχωσης με εκπαιδευτικούς που υπάρχουν στα σχολεία, αλλά και να αντιμετωπίσει την "καυτή πατάτα" των κολλεγίων, καθώς ήδη αισθάνεται την ανάσα του φοιτητικού κινήματος και των εκπαιδευτικών στο σβέρκο της.
Ο χρόνος μέτρα αντίστροφα για το Υπουργείο Οικονομίας καθώς δεν μπορεί επ' άπειρο να κάνει τον "Κινέζο" στο λιμάνι του Πειραιά.Το  έκτακτο φτωχοεπίδομα αλληλεγγύης τους περιμένει στη γωνία.Οι αυξήσεις κοροϊδία  "πάνω από τον πληθωρισμό" θα προκαλέσουν θυμηδία και αγανάκτηση ακόμα και στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Ετοιμάζονται να γίνουν ο σάκος του μπόξ για τις περικοπές των δαπάνων των Υπηρεσιών  που θα αρχίσουν.
Η πλήρης χρεωκοπία της λογικής της ιδιωτικοποίησης , έτσι όπως αυτή εκφράστηκε στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά ,ετοιμάζεται να σκάσει με ισχύ βόμβας μεγατόνων,καθώς αυτά  απειλούνται με λουκέτο, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας, .
Ο Γ.Ραγκούσης αναζητεί κονδύλια για τον περιβόητο Καποδίστρια 2.
Και η δική μας η Μαριλίζα, κινδυνεύει να αποδειχτεί το alter ego του Αβραμόπουλου και να της μείνουν  στο χέρι   ,οι 3000 προλήψεις νοσηλευτών  ετησίως πέρα από τους συνταξιοδοτούμενους, η συλλογική συμφωνία των νοσοκομειακών γιατρών με τις 4500 προσλήψεις νέων γιατρών, τα χρέη των νοσοκομείων στους προμηθευτές, η οργάνωση ενός αξιόπιστου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Τα πιράνχας έχουν απλώσει το δίκτυ τους.

Τώρα ισχύει  για την κυβέρνηση το: "εδώ σε θέλω κάβουρα..."

Η συνταγή του αντίδοτου είναι πάντως είναι ετοιμη.
Γι αυτό και έχει σηκωθεί ένα προπαγανδιστικό τσουνάμι από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ με σκοπό να ευνουχίσει κάθε ορθολογική πνευματική διαδικασία, κάθε σκέψη για αντίδραση.Επιδιώκουν, μέσω της τρομοκρατίας των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, να καθηλώσουν στον καναπέ τους εργαζόμενους.
Οτιδήποτε αγωνιστικό σκίρτημα  των εργαζομένων ξεφεύγει από δω και πέρα  από την λαβή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, αυτόματα με μια ομοβροντία πυρών θα λοιδωρείται, θα συκοφαντείται.
Και αν έχει τέτοια δυναμική που δεν το καταρρίπτουν αυτά τα πυρά , τότε θα αναλαμβάνουν δράση τα "ψεκαστήρια" της Προστασίας του Πολίτη.Ήδη δόθηκαν τα διαπιστευτήρια...

 Τα πιο "ωραία" έρχονται .