Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Άγαμοι θύται...

Από την εφημερίδα"Αυγή"




Άγαμοι θύται...

«Δεν φτάνει να αλλάξουμε σελίδα. Αυτό το παλιό βιβλίο πρέπει να το πετάξουμε», είπε με τη δέουσα μαχητικότητα σε τηλεοπτικό παράθυρο χτες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ  (όχι του ΣΕΒ ή του ΕΒΕΑ), βάζοντας το προλεταριακό του στήθος μπροστά στην κυβερνητική απόφαση για τα stage. Η οποία πετάει στον δρόμο, μαζί με το παλιό βιβλίο του κυρίου προέδρου, δεκάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους, που δουλεύουν τρία, τέσσερα, πέντε και παραπάνω χρόνια στο δημόσιο, ανασφάλιστοι και πενιχρά αμειβόμενοι. Επιχείρημα; Γιατί να είναι στο δρόμο 700.000 άνεργοι νέοι και όχι κι αυτοί; Όλοι στον δρόμο και μετά βλέπουμε. Ούτε μοριοδοτήσεις, ούτε πολλές συζητήσεις.
Μπράβο στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ που αντιγράφει δημιουργικά τον πρόεδρο, αλλά και τον αντιπρόεδρο, της κυβέρνησης. Και εις ανώτερα! Αν και θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός γιατί ο συνδικαλιστικός χατζηαβατισμός, όταν το παραξηλώνει,  μπορεί να βλάψει και τον Χατζηαβάτη και τους σκοπούς του σαραγιού. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Συνδικαλιστής ξέχασε ότι δουλειά του είναι να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, ή να κάνει τουλάχιστον ότι τους υπερασπίζεται κι όχι να κρατάει τα μπόσικα των κυβερνητικών αποφάσεων. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να καταλήξει με φτερά και πούπουλα ο ίδιος, αλλά και ο υπέρτατος σκοπός που υπηρετεί.
Δεν είναι η πρώτη φορά όμως, στην πολύχρονη και διδακτική κυβερνητική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, που βλέπουμε συνδικαλιστές-συνήγορους τέτοιου τύπου, όπως δεν είναι και η πρώτη φορά που το επιχείρημα της ηθικής και ισονομίας επιστρατεύεται για να υπηρετήσει ανήθικους σκοπούς. Είναι μανούλες σ’ αυτό οι αθεόφοβοι! Οι άνεργοι νέοι εναντίον των προνομιούχων των stage. Οι μη προνομιούχοι του ιδιωτικού τομέα εναντίον των προνομιούχων του δημόσιου τομέα. Οι δυστυχισμένοι κάτω όροφοι εναντίον των ευτυχισμένων ρετιρέ. Ισονομία γενικώς, κατάργηση των διαβαθμίσεων αθλιότητας, ισότητα στην εξαθλίωση!
Δεν πρωτοτυπούν  συνεπώς οι ιεροεξεταστές της ισονομίας. Τώρα στέλνουν στην πυρά τα σχεδόν εργαζόμενα παιδιά των stage και ζητούν από τα εντελώς άνεργα παιδιά να βάλουν ένα χεράκι. Φυσάτε όλοι μαζί, εσείς κορόιδα είστε; Η καταπολέμηση δηλαδή της ανηθικότητας του κράτους ΤΟΥΣ ξεκινάει από την ανηθικότητα της δίωξης των θυμάτων ΤΟΥΣ! Ενώ οι θύτες δηλώνουν ότι δεν θα συνευρεθούν άλλη φορά με το Δημόσιο, διεκδικώντας επαξίως το ταιριαστό στη στάση τους: Άγαμοι θύται!