Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΕΒΕΖΑ:Προβλήματα στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας




Επίσκεψη στο Νομάρχη Πρέβεζας, Βασίλη Ιωάννου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας χθες Τετάρτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, για να ενημερώσουν το Νομάρχη για τα σημαντικά και επείγοντα ζητήματα του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Νόμου. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέπτυξαν αναλυτικά στον Νομάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πρέβεζας τόσο όσο αφορά την κτηριακή υποδομή του, όσο και την λειτουργία λόγω της υποστελέχωσής του.Οι εργαζόμενοι συγκεκριμένα ανέφεραν στον κ. Ιωάννου ότι:

1.Οι κτηριακές υποδομές δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες αντισεισμικής θωράκισης, συντήρησης και βελτίωσης του υπάρχοντος κτιριακού συγκροτήματος του Νοσοκομείου, καθότι εκκρεμεί αίτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς το Υπουργείο Υγείας δια της 6ης Υ.ΠΕ., για πρόσθετη οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 872.000 ευρώ, προκειμένου να αποπερατωθούν οι εργασίες του κτιρίου.

2.Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον εξοπλισμό του Νοσοκομείου με κυρίαρχο το πρόβλημα των ασθενοφόρων αφού υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα που καλύπτουν τις δευτερογενείς διακομιδές των ασθενών και είναι ηλικίας από 8 έως 23 ετών, με διανυθέντα χιλιόμετρα από 350.000 έως 1.500.000.

3.Ελλιπής στελέχωση προσωπικού του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας. Με βάση τον υπάρχοντα οργανισμό του Νοσοκομείου υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός κενών οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που πρέπει άμεσα να καλυφτούν.Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν το Νομάρχη ότι στην πρόσφατη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 1.727 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού, κατά παράδοξο τρόπο, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, όταν οι κενές θέσεις στο νομό ξεπερνούν τις 100. Για το λόγο αυτό, ζήτησαν την παρέμβαση όλων των πολιτικών εκπροσώπων του νομού ώστε σε νέες προκηρύξεις που έχουν εξαγγελθεί να προβλεφθούν θέσεις και για τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού.Τέλος οι εργαζόμενοι επανέφεραν το θέμα της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα με την πάγια θέση τους να είναι ένα έργο που θα χρηματοδοτηθεί όχι μέσω ΣΔΙΤ αλλά από πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες σύγχρονες ανάγκες της περιοχής.Ο κ. Ιωάννου έδειξε πλήρη κατανόηση σε όλα τα αιτήματα που κατατέθηκαν, διαβεβαίωσε παράλληλα ότι θα προσπαθήσει να συναντηθεί σύντομα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να προωθηθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας στο νομό Πρέβεζας. Δήλωσε μάλιστα ότι σύντομα θα αποστείλει αναλυτικό υπόμνημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με όλα τα εκκρεμή θέματα του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.«Για εμάς ο χώρος της Υγείας ήταν και παραμένει υψηλή προτεραιότητα. Οι πολίτες του νομού απαιτούν υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας και αυτό το αίτημα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όπως και κατά το παρελθόν έτσι και τώρα, θα αγωνιστεί ώστε να ικανοποιηθεί. Τόσο το Νοσοκομείο, όσο και τα Κέντρα Υγείας πρέπει μέσα σε εύλογο χρόνο να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό για να μπορούν να επιτελούν το έργο τους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα επιδιώξουμε συνεργασία τόσο με τους Βουλευτές όσο και με τους άλλους φορείς του Νομού προκειμένου όλα τα εκκρεμή ζητήματα να τα θέσουμε υπόψη της πολιτικής ηγεσίας με στόχο να προωθηθούν. Είναι ευνόητο ότι δεν μπορούν χρόνιες αδυναμίες και σοβαρές ελλείψεις να αντιμετωπιστούν από την κυβέρνηση άμεσα, αυτό όμως που θα επιδιώξουμε είναι να δρομολογηθούν λύσεις και να αναβαθμιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο Νομό».





Πηγή:Epirus Gate