Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Το Νοσοκομείο Τρίπολης στο οποίο ετοίμαζαν εγκαίνια... πλημμύρισε!


Αυτό δεν είναι εγκαίνια .Αυτό είναι ...αγιασμός.
Θα μπορούσε να ήταν μια κωμική ιστορία  , αν τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά.
Δεν είναι δυνατόν όλα να στηρίζονται στο ωχαδερφισμό και στην αρπαχτή σε αυτό τον τόπο.
Διαβάστε στην είδηση:
 Η ισχυρή βροχόπτωση στο νομό Αρκαδίας  είχε σαν αποτέλεσμα  να πλημμυρίσει το Νοσοκομείο Τρίπολης, με συνέπεια να κλείσουν τα χειρουργεία και η αίθουσα τοκετών.
  Αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες επεμβάσεις, ενώ εάν υπάρξει έκτακτο περιστατικό για χειρουργείο θα διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο της Πελοποννήσου.
Όπως έγινε γνωστό, μετά από καταρρακτώδη βροχή και λόγω έργων μόνωσης που εκτελούνται στην ταράτσα του νοσοκομείου, τα νερά εισχώρησαν στο εσωτερικό του κτιρίου με αποτέλεσμα να αποκολληθούν τμήματα της ψευδοροφής.
Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Γ. Μαρινάκη, άμεσα άρχισαν προσπάθειες για την απομάκρυνση των νερών και την επιδιόρθωση των ζημιών. Εργαζόμενοι στο μικροβιολογικό εργαστήριο απομακρύνουν τα νερά.
Νερά συνεχίζουν να τρέχουν και στον 3ο όροφο όπου βρίσκονται τα καινούρια χειρουργεία, τα οποία επρόκειτο σύντομα να παραδοθούν προς χρήση. Σε δηλώσεις που έκανε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Διαμάντω Σαραντοπούλου  ανέφερε ότι «Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο»,  και ζήτησε συγνώμη από τους ασθενείς, ενώ τόνισε ότι δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι γι' αυτό που συμβαίνει.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου  Αρκαδίας και χειρουργός του νοσοκομείου Γιώργος Παπασταματάκης σημείωσε ότι «είναι θλιβερή η κατάσταση σε ένα νοσοκομείο που όδευε για εγκαίνια να παρουσιάζεται πλημμυρισμένο με τεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος κινδυνεύει να καταστραφεί».
«Εδώ και τέσσερα χρόνια κάνω αγώνα για το νοσοκομείο, είχα προειδοποιήσει γι' αυτά από νωρίς και λυπάμαι που επαληθεύομαι», πρόσθεσε και κατέληξε: «Πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποδοθούν κάποτε ευθύνες».
Πηγή: Ναυτεμπορική


Σε δελτίο τύπου (κλικ εδώ) που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας αναφέρεται ότι η Υπουργός Υγείας ζήτησε να ληφθεί κάθε μέτρο για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού, ενώ ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής  έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκαν οι ζημιές στο Νοσοκομείο.