Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Live your Myth!


Πλούσια η συζήτηση σήμερα στη Βουλή για θέματα Υγείας.

Ελάχιστα όμως ουσιαστικά βγήκαν.


Για τα θέματα των προσλήψεων:


Ο υπουργός Υγείας επέμενε ότι τα τελευταία χρόνια(ποια τελευταία;) έγιναν 9500 προσλήψεις!!!

Εξήγγειλε και άλλες! Προφανώς...ίδιας φύσης με τις 9500!

Τα χρήματα στο σχέδιο προϋπολογισμού για νέες προσλήψεις είναι 10 εκατ.ευρώ και αντιστοιχούν σε 600-700 νέες προσλήψεις.

Τώρα που θα βρεθούν τα χρήματα για τις χιλιάδες νέες προσλήψεις νοσηλευτών, για τις 2500 χιλιάδες νέες προσλήψεις γιατρών όπως υπόσχεται ο Υπουργός Υγείας για το 2009 και προβλέπεται στη σύμβαση που θέλει να υπογράψει με τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς, ε αυτό είναι μια άλλη ιστορία , δίπλα στις τόσες ...της Χαλιμάς.

Υπάρχει μείωση κατά 3,6 φορές και 1.890.000 ευρώ στις δαπάνες του κωδικού 0300, που αφορά τις αμοιβές υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου και ειδικών κατηγοριών. Άρα, λοιπόν, δεν θα υπάρχει ούτε καν η δυνατότητα να καλυφθούν τα κενά με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου!

Μάλιστα προς το τέλος της συζήτησης φάνηκε η ιδιαίτερη επιθυμία του Υπουργού για κατάργηση του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και εφαρμογής ενός νέου τρόπου προσλήψεων χωρίς όμως να δεσμεύεται για την ύπαρξη των κονδυλίων.Προφανώς για να περάσει το νόμο , να βάλει στα Νοσοκομεία τα"δικά του παιδιά" και να κλείσει το θέμα εκεί.



Για τις εφημερίες:


Στο κονδύλι των εφημεριών υπάρχει ποσοστιαία αύξηση όσο και πέρυσι, δηλαδή 3,2% η οποία υπολείπεται δραματικά από τις πραγματικές ανάγκες.

Το κονδύλι για τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών καταδεικνύει 350.000.000 ευρώ έναντι των 339.000.000 ευρώ πέρσι.

Ποιες είναι οι ανάγκες;

400.000.000 ευρώ με τους μετριότερους υπολογισμούς, εάν η Κυβέρνηση είχε τη θέληση να προχωρήσει σε αλλαγές του συστήματος των εφημεριών βάσει όχι γενικώς και αορίστως των εξαγγελιών, αλλά βάσει της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 48ωρο.