Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Να καταργηθούν τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία.

Συνηθισμένη τακτική των κυβερνήσεων είναι να αξιοποιούν υπαρκτά προβλήματα του λαού, για να πάρουν αντιδραστικά μέτρα, που φυσικά τα παρουσιάζουν, με τη βοήθεια των εξαρτημένων από το κεφάλαιο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ως δήθεν λύσεις.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των τακτικών απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων των νοσοκομείων, που δήθεν θα εξυπηρετούσαν καλύτερα το λαό.
Τα τακτικά ιατρεία των νοσοκομείων δεν μπορούν, ούτε πρέπει, να ασχολούνται με περιστατικά Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Οφείλουν να αντιμετωπίζουν σε δεύτερο επίπεδο τα περιστατικά που αποστέλλουν για παραπέρα έλεγχο και αντιμετώπιση οι μονάδες ΠΦΥ (Κέντρα Υγείας - Περιφερειακά Ιατρεία - Μονάδες ΙΚΑ).
Όμοια οφείλουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα όσων χρειάζονται παρακολούθηση, μετά νοσοκομειακή αντιμετώπιση και περίθαλψη. Αυτά πρέπει να αποτελούν τη βάση σύνταξης και της όποιας λίστας αναμονής χρειάζεται και πρέπει να τηρείται με διαφανή και αδιάβλητο τρόπο.
Το σκοπό, όμως, των τακτικών ιατρείων των νοσοκομείων τον αμφισβήτησαν και τον υπονόμευσαν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, που ήθελαν να αποφύγουν τις δαπάνες μιας ολοκληρωμένης συγκρότησης και λειτουργίας των μονάδων ΠΦΥ και πρόληψης και αρκετοί γιατροί που στόχευαν και στοχεύουν στο προσωπικό τους κέρδος.
Η διαφωνία μας με τα απογευματινά ιατρεία δεν αφορούσε το ωράριο λειτουργίας τους, που στο κάτω - κάτω θα διευκόλυνε τους εργαζόμενους. Αφορούσε όμως τον ιδιωτικο - οικονομικό χαρακτήρα της λειτουργίας τους, που εμπεδώνει την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του νοσοκομείου και τη λογική της ανταποδοτικότητας, σαν προέκταση της πολιτικής που θέλει την Υγεία εμπόρευμα
Η ζωή κατέδειξε ότι απετέλεσαν μέσο για να εκμαυλίσουν και να καταλαγιάσουν τις φωνές των γιατρών για τις χαμηλές τους αποδοχές, μέσο εκμαυλισμού των υπολοίπων υγειονομικών και μέσο καταλήστευσης των εργαζομένων .
Είναι άπειρα τα περιστατικά που γιατροί ενώ ήταν σχεδόν ανύπαρκτη η συμμετοχή τους στο πρωινά τακτικά ιατρεία, φούσκωναν τις λίστες των απογευματινών ιατρείων για να κερδίσουν όσο περισσότερα μπορούσαν από τα ταμεία και τη τσέπη των εργαζομένων.
Με τη αβάντα πάντα και των διοικήσεων των νοσοκομείων.
Από αυτή την άποψη είναι σαφής και καθαρή η θέση μας.
Κατάργηση τώρα των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων.
Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς όλων των υγειονομικών για να ζούν με αξιοπρέπεια..
Μαζικές προσλήψεις γιατρών και υπολοίπων υγειονομικών για τη λειτουργία και απογευματινών τακτικών ιατρείων στα οποία εντελώς δωρεάν θα εξετάζονται όλοι οι έχοντες ανάγκη συνάνθρωποί μας.
Μας αφήνουν παγερά αδιάφορους οι οιμωγές διαφόρων καλοθελητών και των επίσημων ΜΜΕ (κλικ εδώ και εδώ)που κλαίνε και οδύρονται για την πιθανή κατάργηση των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων.