Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Εκτός εφημεριών τα Νοσοκομεία "Αττικόν" και 'Γενικό Κρατικό Νίκαιας"

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί στα νοσοκομεία «Γενικό Κρατικό Νίκαιας» και «Αττικόν», παρά τη συμφωνία υπουργείου Υγείας και Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για άμεση υπογραφή κλαδικής σύμβασης,διότι θεωρούν ότι «η πρόταση του υπουργείου δεν εξασφαλίζει την πραγματοποίηση των απαραίτητων προσλήψεων ούτε βάζει τέλος στο σημερινό καθεστώς υπερεργασίας των γιατρών,με τα απάνθρωπα ωράρια εργασίας και τους κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών».
Μάλιστα, οι εργαζόμενοι του «Αττικόν» υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι παρόλο που τους κατεβλήθησαν τα δεδουλευμένα, εφημερίες και υπερωρίες, που τους οφείλονταν από τον περασμένο Απρίλιο, δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας το αναγκαίο προσωπικό. Αναφέρουν ενδεικτικά ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, η Αιμοδοσία, η Αποστείρωση και τα χειρουργεία λειτουργούν στα όρια ασφαλείας για εργαζόμενους και ασθενείς.
Περισσότερα στο ιστολόγιο των Υγειονομικών του "Αττικόν" "ναυαρχίδα".
Πιστεύουμε ότι τούτη την ώρα πρέπει να εκδηλωθεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στα Νοσοκομεία όλης της Ελλάδας και ιδιαίτερα της επαρχίας, ένα κύμα συμπαράστασης στον ηρωικό και ανυποχώρητο αγώνα των συναδέλφων σε αυτά τα Νοσοκομεία.