Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Γεμίζουν τα Νοσοκομεία …με προσωπικό!!!


Το πιστέψατε;

 Έτσι όμως είπε  ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου στη Βουλή σήμερα.Απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Γιάννη Σκουλά ανέφερε:

 Για το ανθρώπινο δυναμικό στο σύστημα υγείας.

 «…κι έχουμε σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρέμβασης έτσι ώστε πέρα από την ενίσχυση να έχουμε μία διαρκή αναβάθμιση του προσωπικού όλων των βαθμίδων, όλων των επιπέδων, όλων των κατηγοριών έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα στα καθήκοντά του και με μεγαλύτερη έμφαση, αν θέλετε, στις συνθήκες εργασίας, στην εκπαίδευση και επιμόρφωση αλλά οπωσδήποτε και στη μισθολογική του βελτίωση.»

 Για τη στελέχωση του ΕΣΥ με ιατρικό προσωπικό.

 «…Στη χώρα μας σήμερα υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κάτω από διάφορες μορφές σχέσεων εργασίας, μόνιμοι πάντως, περίπου 25.000 γιατροί. Είναι ένας αριθμός που μας βάζει σε μια αναλογία πολύ πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Και όμως υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα γιατί ο σχεδιασμός ήταν στο πόδι. Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια σχεδόν έξι με εφτά οργανισμοί νοσοκομείων εκσυγχρονίστηκαν, αναμορφώθηκαν, κι ήρθαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέχρι τη στιγμή που μιλάμε, δεκαεφτά οργανισμούς από την δεκαετία του ’80 να τους αναμορφώσουμε και να τους προσαρμόσουμε στις πραγματικές ανάγκες.

Όσον αφορά τα νούμερα τα οποία επικαλείστε και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, να σας ενημερώσω λοιπόν και να σας πω ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν συσταθεί χίλιες περίπου θέσεις, εκτός του 2008 –κι αυτό περιμένουμε για να συνάψουμε τη Συλλογική Σύμβαση, που το νούμερο θα είναι πάρα πολύ μεγάλο, περισσότερες από χίλιες νέες θέσεις γιατρών του ΕΣΥ και έχουν όχι προκηρυχθεί, αλλά έχουν υπογραφεί αποφάσεις διορισμού για τέσσερις χιλιάδες πεντακόσιους εβδομήντα γιατρούς του ΕΣΥ, από το 2004 ως και σήμερα. Και ακόμη όσον αφορά τους ειδικευόμενους γιατρούς, το 18% των θέσεων των ειδικευομένων γιατρών, των νέων, συστήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από καταβολής παρουσίας ειδικευομένων γιατρών στο σύστημα το ιατρικό της χώρας μας. Αυτή είναι μια πραγματικότητα…»

 Για τη στελέχωση με νοσηλευτικό προσωπικό.

«…Για το νοσηλευτικό προσωπικό στην τελευταία συζήτηση που έγινε παρουσία των πολιτικών Αρχηγών, ο Πρωθυπουργός κατέθεσε όχι δικό μας έγγραφο, αλλά έγγραφο του ΑΣΕΠ όπου αποδείκνυε ότι 9.300 κι ένας δεκαδικός αριθμός(σ.σ.;;;), δέκατο στην συνέχεια, προσελήφθησαν από το 2004 μέχρι σήμερα. Κι εγώ προσθέτω αυτή τη στιγμή, διότι την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν και τα προσωρινά αποτελέσματα από τον ΑΣΕΠ, χιλίων εξακοσίων τριών νέων θέσεων νοσηλευτών. Άρα μιλάμε για έναν αριθμό που ξεπερνά τις 10.500…

 Για την αναλογία προσληφθέντων προς συνταξιοδοτηθέντες εργαζόμενους

«…Θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνιση. Όταν κατατέθηκαν από την πλευρά του Α.Σ.Ε.Π. τα στοιχεία αυτά, ταυτόχρονα κατατέθηκαν και από την πλευρά του Γενικού Λογιστηρίου τα στοιχεία που αφορούν τις εξόδους από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδοτήσεων. Η σχέση είναι 10.500 προς 3.000, αγαπητέ συνάδελφε, για να το γνωρίζουν αυτό και οι συνάδελφοι, αλλά και όσοι μας παρακολουθούν, γιατί αλίμονο αν βρισκόμασταν στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν η όλη ιστορία των νοσοκομείων εδώ και μερικά χρόνια…»

Σχόλια:

Ε, καλά τώρα θέλετε και σχόλια;Είναι άξια σχολιασμού αυτά που λέγει ο Υφυπουργός; 

 Απλά να θυμίσουμε ότι ο κ. Υφυπουργός αναφέρει ότι έχουμε πολλούς γιατρούς και ότι τα προβλήματα των κατά τόπους  ελλείψεων  που παρουσιάζονται οφείλονται σε κακό σχεδιασμό, ενώ ο κ Αβραμόπουλος υπόσχεται στην ΟΕΝΓΕ 4500  χιλιάδες νέες προσλήψεις  γιατρών σε δυο χρόνια!

Μας δουλεύουν; Λιγάκι!

Για κάθε ένα εργαζόμενο  που συνταξιοδοτείται τα τελευταία 4 χρόνια  προσλαμβάνουν  πάνω από τρεις!!!Έτσι λέει ο κ. Υφυπουργός.

Ο Αλογοσκούφης το ξέρει;