Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Ιατρών ΕΣΥ Νομού Πρέβεζας.

10-11-2008
Η Γενική Συνέλευση των Ιατρών ΕΣΥ του νομού Πρέβεζας σήμερα 10-11-2008, συμφώνησε τα παρακάτω:

η τελευταία πρόταση που υπέβαλε το Υπουργείο Υγείας αποτελεί αποδεκτή βάση για περαιτέρω διαπραγμάτευση, με γνώμονα την απόφαση του Εκτάκτου Συνεδρίου .
  • καταθέτουμε ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης για τον μήνα Νοέμβριο, αναμένοντες ενημέρωση για την πορεία των συζητήσεων με το Υπουργείο, έως τις 25-11-2008, ώστε να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας για τον μήνα Δεκέμβρη. Το πρόγραμμα εφημέρευσης του Δεκέμβρη θα εξαρτηθεί από την αποτύπωση των δεσμεύσεων του Υπουργείου στον προϋπολογισμό του 2009 και την πορεία των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης .
  • επιμένουμε στις παρακάτω διεκδικήσεις και ζητάμε απ’ την Δ.Ο. την ίδια στάση, ώστε να συμπεριληφθούν στη κλαδική συμφωνία του 2009

1.Να τεθούν σαφείς όροι και διασφαλίσεις, προκειμένου να γίνουν ταχύτατα οι 2000 προσλήψεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009, ώστε μετά την 1η Ιουλίου 2009 κανένας γιατρός της χώρας να μην κάνει πάνω από 7 ενεργείς εφημερίες το μήνα.

2.Στην σύσταση επιτροπής για την κατάρτιση προτύπων εφημέρευσης, προκειμένου να εκλείψει το επικίνδυνο και δουλοκτητικό μέτρο των εφημεριών ετοιμότητας που μας ταλανίζει εδώ και χρόνια.

3.Στην άμεση (απ’ το 2009) αναγνώριση και αποζημίωση της εφημερίας ως υπερωρίας και ως συντάξιμου χρόνου, όπως ισχύει και στους δημόσιους υπαλλήλους.

4.Στην άμεση έγκριση των αναθεωρημένων οργανισμών των Νοσοκομείων που είναι απαραίτητη προϋπόθεση προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

5.Η χορήγηση ανάπαυσης (ρεπό) μετά από κάθε ενεργό εφημερία (χωρίς μείωση αποδοχών ή παράταση του χρόνου λήψης ειδικότητας).

6.Ο στόχος «των 1600 ευρώ για κάθε ειδικευόμενο με αναπροσαρμογή ανά βαθμίδα» να παραμείνει ενεργός

Πιστοί στον Δημόσιο χαρακτήρα των Νοσοκομείων, παραμένουμε σε ετοιμότητα, αναμένοντες την βελτίωση -αλλά και τις εγγυήσεις για την εφαρμογή- των προτάσεων του Υπουργείου.