Το πρόβλημα της έλλειψης Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της χώρας μας είναι γνωστό .
Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Υγείας 123 κλίνες ΜΕΘ είναι κλειστές σε όλη τη χώρα σε σύνολο 720 εξοπλισμένων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στην περιφέρεια αφού στο λεκανοπέδιο της Αττικής από τις 328 συνολικά εξοπλισμένες κλίνες είναι σε λειτουργία οι 315 και ανενεργές οι 13.
Πολύ μεγαλύτερες οι πραγματικές ανάγκες.
Ο υφιστάμενος αριθμός κλινών ΜΕΘ υπολείπεται τραγικά του αντίστοιχου ευρωπαϊκού, αφού μόλις το 2,2% των νοσηλευτικών κλινών πανελλαδικά καλύπτει την εντατική φροντίδα όταν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα έπρεπε να φτάνουν το 12%».
Δεκάδες οι ασθενείς που καθημερινά εναποθέτουν την τελευταία ελπίδα τους στην αναζήτηση κάποιου άδειου κρεβατιού ΜΕΘ .Πόσοι από αυτούς θα βρουν κρεβάτι, πού, και μετά από πόσο καιρό, ε αυτό δεν στο δίνει καμιά στατιστική.
Οι προνομιούχοι μπορούν να αποταθούν στην Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Υγείας, ναι σε αυτές που αρέσκεται να παρευρίσκεται και να εγκαινιάζει ο κ. Υπουργός Υγείας, προς 3000 ευρώ ημερησίως παρακαλώ!!!
Μια σειρά από νοσοκομεία στο αποκαλούμενο Βορειοδυτικό Τόξο της χώρας (Μεσολόγγι, Λευκάδα, Πρέβεζα ,Φιλιάτες , Ηγουμενίτσα) στερείται και ενός κρεβατιού ΜΕΘ! Σε μια περιοχή με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους, που γίνονται πολλαπλάσιοι την καλοκαιρινή περίοδο.
Η περίφημη ΜΕΘ-φάντασμα του Νοσοκομείου Αγρινίου 10 χρόνια αναμένει το βασιλόπουλο να χτυπήσει το μαγικό του ραβδί ...για να λειτουργήσει.
Πριν λίγες μέρες το Νοσοκομείο Πρέβεζας διακόμισε ασθενή στην…Πτολεμαϊδα του Νομού Κοζάνης. Την επόμενη φορά ίσως χρειαστεί να φθάσουμε στην… Αλεξανδρούπολη.
Είναι καιρός τα πρωτοβάθμια σωματεία να αναλάβουν δράση.
Γιατί πέρα από τις στατιστικές: Τι σημασία έχουν οι αριθμοί όταν αυτός που πεθαίνει είναι ο πατέρας, ο αδελφός, η μάνα, το παιδί μας;