Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Εξελίξεις γύρω από την κλαδική σύμβαση των νοσοκομειακών γιατρών

Από το ενημερωτικό σημείωμα του Δημ.Βαρνάβα παραθέτουμε:
  • " Την Πέμπτη συνεδρίασε η Διαπραγματευτική Ομάδα, έχοντας τις απαντήσεις του Υπουργείου στα δύο ζητήματα που αποτελούσαν σημεία τριβής:
    1.-τον ανώτατο αριθμό εφημεριών που θα πραγματοποιεί ο γιατρός το μήνα και
    2.- τον τρόπο εκλογής των συντονιστών Διευθυντών.
    Στο πρώτο ζήτημα το Υπουργείο απέσυρε την πρότασή του και στο δεύτερο διατύπωσε μιά πρόταση αποδεκτή, δηλαδή οι συντονιστές Διευθυντές να εκλέγονται από τη συνέλευση του Τομέα στην οποία θα συμμετέχουν οι ομοιόβαθμοί τους.
    Επίσης έγινε δεκτή ρύθμιση για τους Επιμελητές που δεν έχουν μονιμοποιηθεί, ώστε συμπληρώνοντας 5ετία να μονιμοποιούνται σε ατομική κρίση από το νέο Συμβούλιο Αξιολόγησης των προς εξέλιξη γιατρών ΕΣΥ.
    Δεκτή έγινε και η ρύθμιση που συμπεριλαμβάνει και τους γιατρούς του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" στις διατάξεις της κλαδικής σύμβασης.
  • Τέλος έγινε δεκτό πως για τις εκκρεμείς προκηρύξεις αρμόδια είναι τα σημερινά ΣΚΕΙΟΠΝΙ, στα οποία όμως τίθεται χρονικός περιορισμός στην ολοκλήρωση της διαδικασίας κρίσης. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες εντός τριών μηνών από την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης. Μετά την πάροδο αυτής της προθεσμίας η ευθύνη ολοκλήρωσης των διαδικασιών πλήρωσης εκκρεμών θέσεων περιέρχεται στα νέα συμβούλια.
  • Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητήσει στο τελικό κείμενο της σύμβασης, ώστε την επομένη να κατατεθεί στη Βουλή. Ζητήθηκε να είναι στη διάθεσή μας η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, ώστε να υπάρχει σαφής αποτύπωση των κονδυλίων.
  • Tο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ προκειμένου να υπάρξει μια πραγματική αποτύπωση στα πλαίσια της κλαδικής σύμβασης ζητάει τις Ενώσεις να αποστείλουν μέχρι τις 15/12/08 έγγραφο στην ΟΕΝΓΕ στο οποίο θα καταγράφουν τις θέσεις γιατρών ΕΣΥ και ειδικευομένων των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που πρέπει να προκηρυχθούν μέσα στο 2009,προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 7 ενεργών εφημεριών ή 11 εφημεριών κάθε είδους κατά ανώτερο αριθμό/μήνα από 01/07/09.