Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η λάθος αναφορά νόμου

Είχαμε επισημάνει σε προηγούμενη ανάρτηση(κλικ εδώ) ) ότι στο προσχέδιο νόμου "Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις" υπάρχει μια λάθος αναφορά νόμου στο άρθρο 41.

Οι συντάκτες του προσχεδίου αναφέρουν την προσθήκη 
«Το ίδιο πρόσωπο δύναται να καταλάβει τη θέση του Διοικητή και σε περισσότερα του ενός Νοσοκομεία. Στην περίπτωση αυτή λαμβάνει τις πάσης φύσεως μηνιαίες αποδοχές που αναλογούν στη μία οργανική θέση, προσαυξημένες κατά το 1/5» στο τέλος της πρώτης φράσης της παραγράφου 7 του άρθρου 7 του Νόμου 2683/1999 (ΦΕΚ 81 Α),  ενώ τυπικά θα έπρεπε να αναφέρουν "στο τέλος της πρώτης φράσης της παραγράφου 7 του άρθρου 7 του Νόμου 3329/2005 - ΦΕΚ 81/Α/4.4.2005  "  ( βλέπε σελίδα 12 του pdf).

Θα μας  πείτε, τώρα τι ψάχνετε; Εδώ ο κόσμος καίγεται και εσείς με αβλεψίες ασχολείστε; Ψυχαναγκαστικοί! 
Σωστό! 
Αλλά δείγμα είναι κι αυτό πέρα από τη σαφέστατη αντιδραστική πολιτική κατεύθυνση του προσχεδίου και της προχειρότητας των επιτελών του υπουργείου.
Με το μνημόνιο να συμπλέουμε και ας γράφουμε... ότι νάναι.

Παρεμπιπτόντως ο τίτλος του προσχεδίου νόμου μας διεγείρει τη χρόνια και ανίατη καχυποψία μας!...Βεβαίως το προσχέδιο ασχολείται και με ζητήματα που αφορούν τη παροχή υπηρεσιών υγείας και εκτός ΕΣΥ αλλά... να είναι άραγε  αυτή μόνο η αιτία που στον τίτλο του λείπει ο όρος "εθνικό" στο "σύστημα υγείας" ;
Δηλαδή  δεν θα μπορούσαν να γράφουν "Διαρθρωτικές αλλαγές στο εθνικό συστημα υγείας και αλλες διατάξεις"; Aφού  έτσι κι αλλιώς και στο ΕΣΥ γίνονται διαρθρωτικές αλλαγές με τα άρθρα του προσχεδίου και στις "άλλες διατάξεις" μπορούσαν να ενσωματωθούν τα αναφερόμενα άρθρα για τις εκτός ΕΣΥ τροποποιήσεις....
Λέμε τώρα...