Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Κι άλλος γιατρός;


Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει ο θόρυβος με τις συνταγές του «γιατρού» ( του Ντομινίκ από το ΔΝΤ)  και μας προέκυψε... άλλος «γιατρός» και χειρουργός μάλιστα!

«Να, το πιο ντελικάτο έργο που έχει να κάνει η Κυβέρνηση στο χώρο της υγείας στην Ελλάδα, που δεν αφορά μόνο την υγεία, που αφορά όλους τους τομείς της κρατικής δράσης για το 2011. Αυτός είναι ο δύσκολος στόχος, να εγχειρίσεις, αλλά με το νυστέρι του χειρουργού, όχι να δώσεις λύσεις με τη βαριοπούλα ή με τον μπαλτά»

Θέλετε να μάθετε και τη χειρουργική τεχνική τώρα;
Σας βλέπω να αδημονείτε!

Ορίστε λοιπόν:

«Πρέπει να πάμε με ευαίσθητους τρόπους, ντελικάτους, επιδέξιους τρόπους στην πηγή του προβλήματος. Κοντολογίς από τα περίπου 8,5 δισεκατομμύρια που δαπανήσαμε για την υγεία το 2010, πρέπει να πάμε στα επτά δισεκατομμύρια περίπου για την υγεία του 2011, χωρίς –επαναλαμβάνω- αυτό να σημάνει την παραμικρή μείωση της παροχής των υπηρεσιών υγείας και των λοιπών υπηρεσιών, που αυτό το Υπουργείο προσφέρει στους πολίτες.
Η δαπάνη που θα αφορά το κεντρικό κράτος, το Υπουργείο Υγείας, τους εποπτευόμενους από αυτό Οργανισμούς δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα περίπου 5,5 δισεκατομμύρια για το έτος 2011 και ό,τι θα δαπανήσουμε για τα νοσοκομεία μας δεν θα ξεπεράσει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τα περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ, που δαπανήθηκαν το 2010. Είναι ποσό ως προς τα νοσοκομεία, ίδιο περίπου με αυτό που δαπανήθηκε και το 2009, κατά κάτι οπωσδήποτε λιγότερο. Αυτή η προσπάθεια είναι προσπάθεια που για να επιτύχει πρέπει να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1η του νέου έτους».

Όπως καταλάβατε , όχι και τόσο ντελικάτη η χειρουργική τεχνική του γιατρού μας!
Πετσόκομμα. Κατακρεούργηση κανονική των δημοσίων δαπανών στο χώρο της Υγείας.

Κυρίες και Κύριοι ,ο νέος και φέρελπις χειρουργός μας Α. Λοβέρδος , πρώην Λογιστής Υγείας!!!

Και τα λέει αυτά Υπουργός Υγείας μιας χώρας που είναι στις τελευταίες θέσεις στις Δημόσιες δαπάνες υγείας παγκοσμίως!


ΥΓ:Τελικά έχουμε πληθωρισμό γιατρών σ' αυτό τον τόπο!