Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ν. Πολύζος : Δεν θα υπάρξουν συγχωνεύσεις στα πέντε νοσοκομεία της Ηπείρου

Αυτό ισχυρίστηκε  ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος από τα Γιάννινα, στα οποία  βρέθηκε για έλεγχο της τήρησης του μνημονίου (κι εδώ μνημόνιο!) που έχουν υπογράψει οι Διοικητές των Νοσοκομείων με το ΥΥΚΑ.
Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για συγχωνεύσεις και ανακατατάξεις στο χώρο της Υγείας, στα πλαίσια του «Καλλικράτη», ο κ. Πολύζος, προχώρησε στη διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να καταργηθεί κανένα τμήμα νοσοκομείου, ούτε να εκλείψουν θέσεις εργασίας. Μόνο θα ενισχυθεί η συνεργασία τους!

 «Η λέξη συγχώνευση, όπως έχει επαναλάβει πολλές φορές ο Υπουργός Υγείας, δεν υπάρχει στο λεξικό μας. Εξετάζουμε μόνο πως θα λειτουργήσουν καλύτερα τα νοσοκομεία. Στόχος είναι να ενισχυθεί η συνεργασία των νοσοκομείων και να δούμε τα προβλήματα. Η διοικητική συνεργασία υπάρχει και θα διευρυνθεί», σημείωσε μεταξύ άλλων.(κλικ εδώ)

Και αναρωτιέται ο κάθε λογικός άνθρωπος :
 Μα καλά ο ίδιος ο Υπουργός δεν είναι που προανήγγειλε τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, διορίζοντας μάλιστα τον καθηγητή Λυκούργο Λιαρόπουλο  ως Συντονιστή της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομειακών ιδρυμάτων της χώρας και μάλιστα από τον Απρίλιο θα ξεκινήσει και η σχετική διαβούλευση;(κλικ εδώ)
Μα καλά ο ίδιος ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημοπουλος δεν είναι που μιλώντας στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", αναφέρθηκε στο "παράδοξο" των νοσοκομείων της Ηπείρου, προτείνοντας συμπράξεις κλινικών και τμημάτων και αλλαγή χρήσης  εκείνων των νοσηλευτικών μονάδων που παρουσιάζουν χαμηλή πληρότητα; (κλικ εδώ)

Παραμύθια της χαλιμάς.
Οι κυβερνητικοί παίζουν με τις λέξεις για ν’ αποφύγουν τη γενική  λαϊκή κατακραυγή και να κερδίσουν χρόνο.
Όχι «συγχωνεύσεις»… αλλά «συνεργασία»!

Σοβαρότης μηδέν!