Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Σωματεία Νοσηλευτικού Προσωπικού Αττικής :Όλοι στους δρόμους


Όλοι στους δρόμους  !
Συμμετέχουμε στην απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου
Συγκέντρωση 10.30 πμ Μουσείο-Πολυτεχνείο
Συνάδελφοι/σες! Στις 15/12 κατεβαίνουμε στους δρόμους για να υπερασπιστούμε όλα όσα μας ανήκουν και πάνε να μας τα κλέψουν εν μια νυκτί ! Μόλις πριν από λίγες ημέρες δήλωσαν ανερυθρίαστα ότι πλέον το Μνημόνιο επιβάλλει και στην Υγεία την «1 πρόσληψη/5 αποχωρήσεις»!!!!! Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό για το ΕΣΥ, για την υποστελέχωση προσωπικού, για τις εγκληματικές ελλείψεις νοσηλευτών, για την ασφάλεια της ζωής των ασθενών στις μονάδες Υγείας !!!
Και όλα αυτά συμβαίνουν καθώς μόλις πριν από μερικές ημέρες διαπιστώναμε στο 4ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας,    με την απόφαση που ψηφίσαμε,  τα παρακάτω... (βλ. και pasonop.gr: )
 «το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία για την ελληνική κοινωνία. Πραγματοποιήθηκε σε μία εποχή όπου εμείς, ο κόσμος της εργασίας συνολικά,   βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση από τις δυνάμεις της αγοράς και του κεφαλαίου.  Στον χώρο της Υγείας, με αφορμή την «κρίση του δημοσίου χρέους» και με όπλο την τρομοκρατία των «ελλειμμάτων»,  συντελείται μία συντεταγμένη, διαρκής επίθεση στο θεωρητικά-φαντασιακό- αυτονόητο δικαίωμα του κάθε πολίτη σε ελεύθερη πρόσβαση σε ένα δημόσιο και δωρεάν ΕΣΥ.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την νεοφιλελεύθερη πολιτική της άξιας προκατόχου της κατεδαφίζοντας και τα τελευταία θεμέλια του δημόσιου ΕΣΥ. Με πολιορκητικό κροιό το Μνημόνιο, κυβέρνηση με Ε.Ε, ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα επελαύνουν ενάντια στις εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών.
Το κάποτε λεγόμενο «κοινωνικό κράτος» έχει υποστεί την χαριστική βολή πλέον με τις περικοπές στην χρηματοδότηση, (περικοπή των λειτουργικών κονδυλίων), την μείωση των αποδοχών, την δραματική υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας (εγκληματικά κενά-υποστελέχωση-εντατικοποίηση εργασίας) του νοσηλευτικού προσωπικού. Οδηγούμαστε σε κατάρρευση του ΕΣΥ, με την σχεδιαζόμενη οριστική μετατροπή των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε επιχειρήσεις.
Το ΕΣΥ θα λειτουργεί πια όχι με γνώμονα και κριτήριο το στοιχειώδες αυτονόητο δικαίωμα εκατομμυρίων συνανθρώπων μας στην ελληνική επικράτεια να έχουν μια σοβαρή δωρεάν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη για να επιβιώσουν, αλλά με βάση τις επιταγές της τρόικας για περιορισμό/περιστολή  των δαπανών (όποιες κι αν είναι αυτές)  του δημοσίου ακόμα και σε τομείς όπως η δημόσια περίθαλψη/κοινωνική πρόνοια...»
Εντελώς πληροφοριακά: Την Την Τρίτη 14/12 ψηφίζουν με συνοπτικές διαδικασίες (σαν «κατεπείγον»...) και το πολυνομοσχέδιο που οδηγεί εκατομμύρια εργαζόμενους και του ιδιωτικού τομέα σε εξαθλίωση. Προβλέπονται πλέον απολύσεις ακόμη πιο φθηνές, με την κατάργηση της αποζημίωσης για την απόλυση όσων εργάζονται μέχρι ένα έτος!
Μισθοί πείνας, ελαστική εργασία, ουσιαστικά κατάργηση του 8ωρου, επέκταση της ενοικίασης εργαζομένων,  (το λέμε  «διευκόλυνση της κινητικότητας των εργαζομένων» )  εύκολες και φτηνές απολύσεις.
Και όλα αυτά καθώς προβλέπεται μέσα στο 2011 να αυξήσουν τα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς 30%, το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα θέρμανσης θα δοθούνε σε «όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη», να προχωρήσουν σε νέο μισθολόγιο συμπιεσμένο προς τα κάτω, και να κάνουν και αύξηση και της ελεεινής ρύθμισης για την εξέταση στα νοσοκομεία (Εξωτερικά Ιατρεία κ΄ Επείγοντα) στα 5 ευρώ από 3 σήμερα!!!
Απέναντι σε  όλα αυτά, σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στην απεργία Τετάρτη 15/12, συγκέντρωση Μουσείο-Πολυτεχνείο 10.30πμ, και να διαδηλώσουμε ενάντια σε αυτήν την βάρβαρη, κοινωνικά ανάλγητη πολιτική. Παραθέτουμε ξανά και μέρος της  πρόσφατης απόφασης του 4ου Συνεδρίου μας καθώς είναι πιο επίκαιρη από ποτέ (αναφορικά με τα αιτήματα, και τους στόχους μας στο άμεσο μέλλον…)

«....1)Παλεύουμε για συνολική ένταξη του νοσηλευτικού κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά, χωρίς αποκλεισμούς.
 2) Ζητούμε την εφαρμογή της ισχύουσας/κείμενης  εργατικής νομοθεσίας (12ωρο ανάπαυσης, 1 νύχτα την εβδομάδα).
 Επίσης παλεύουμε και θεωρούμε εκ των «ων ουκ ανευ»» την θέσπιση του 5ημερου/ 6ωρου / 30ωρου (4 εξάωρες βαρδιες /24ωρο) για τον νοσηλευτικό κλάδο, καθώς είναι πέρα για πέρα εξοντωτικές /βάρβαρες οι συνθήκες εργασίας (βλ. υποστελέχωση/εντατικοποίηση)
 3) Παλεύουμε για αυξήσεις ουσιαστικές ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.
Είναι σημαντικό επίσης εμείς, ο νοσηλευτικός κλάδος,  να παίξουμε ρόλο στην διαμόρφωση μιας πανυγειονομικής οπτικής για την Υγεία, να αποκτήσουμε «γραμμή» και «άποψη» για την συνολική κατάσταση του ΕΣΥ,  να μιλήσουμε για τα ζητήματα που αφορούν τις συνθήκες υγείας/περίθαλψης/πρόνοιας της κοινωνικής πλειοψηφίας, των μεταναστών/αναξιοπαθούντων/κοινωνικά αποκλεισμένων, παλεύοντας για την διατήρηση του κοινωνικού ιστού απέναντι στην αντεργατική/ αντιλαϊκή λαίλαπα του Μνημονίου.
Και μιλώντας για Μνημόνια, είναι εκ των ων ουκ άνευ αναγκαία η συμμετοχή και συνεργασία μας με άλλους κλάδους εργαζομένων  για την ανάπτυξη ενός πανυγειονομικού μετώπου που θα μπλοκάρει την επέλαση του Μνημονίου στην Υγεία και θα ανατρέψει αυτήν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και σε όλη την κοινωνία το αμέσως επόμενο διάστημα...»

Α΄, Β΄,  και Γ΄ Σωματεία Νοσηλευτικού Προσωπικού Αττικής  ΠΑΣΟΝΟΠ