Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Παιδιά....η ΠΟΕΔΗΝ!


 …Εκεί που πάει να σβήσει να τη, να τη, να τη πετιέται,
 να τη πετιέται απ’ την αρχή κι ανδριεύει και θεριεύει….

Αν δεν καταλάβατε πρόκειται για την… ΠΟΕΔΗΝ !
Την κατά κόσμον Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.
Η οποία τόσο καιρό  στο γενικό χαλασμό που γίνεται τόσο στο τομέα της υγείας όσο και γενικότερα δήλωνε  ενεργώς απούσα.
Τώρα που οι συνδικαλιστικο- πατερούληδες της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ  οσμίστηκαν το μπαρούτι στην ατμόσφαιρα (έχουν καλή όσφρηση ως παλιές καραβάνες) …έ, έπιασαν τα καρυοφύλλια( εν τάξει, εν τάξει τα νεροπίστολα)!
Ανακοινώσεις , κινητοποιήσεις κλπ , όλα αυτά βέβαια για την ελεγχόμενη εκτόνωση της αγανάκτησης και του θυμού των εργαζομένων στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και όσο το δυνατόν πιο αδύναμη καταγγελία της κυβέρνησης.
Στα πλαίσια αυτά εξέδωσαν χθες το παρακάτω δελτίο τύπου

ΑΘΗΝΑ 6/12/2010
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


        Εργασιακό Μεσαίωνα και στο χώρο του ΕΣΥ μετά την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, φέρνει η συμφωνία του Υπουργού Υγείας κου Λοβέρδου με την ΤΡΟΪΚΑ για την υπαγωγή του Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού στην ρήτρα μιας πρόσληψης για πέντε αποχωρήσεις. Με την παρούσα ρύθμιση κινδυνεύουν ακόμη και οι 1339 θέσεις ΔΕ Νοσηλευτικού – Παραϊατρικού προσωπικού και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων  από την προκήρυξη 7Κ/29/12/2009.
        Ο Υπουργός μεταφέρει τις ευθύνες στις Διοικήσεις ως συνήθως για τις δικές του αμαρτίες. Δεν κατάφερε στο αναθεωρημένο Μνημόνιο ή δεν ήθελε να καταφέρει την ρητή εξαίρεση του Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού από τη ρήτρα 1:5, κάτι που είχαν καταφέρει οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου του την Άνοιξη. (Βενιζέλος και Ξενογιαννακοπούλου δεν είδαν την ΤΡΟΪΚΑ).
        Έτσι δεν πρόκειται να υπάρξει η προκήρυξη 3.000 θέσεων για το 2010 που αποτελούσε προεκλογική και μετεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, αλλά και του Υπουργού στη συνάντηση που είχαμε στις 19 Οκτώβρη.
        Η πίστωση του 2010 για προσλήψεις πάει στην μαύρη τρύπα του ελλείμματος. Είναι αδιανόητο σε ένα Υπουργείο που δεσμεύεται για περιστολή δαπανών ύψους 1,5 ΔΙΣ € να μην απαιτεί 50 ΕΚ. € για τις προσλήψεις 3.000 Νοσηλευτών.
        Η από Νοσοκομείου εις Νοσοκομείο περιφορά του Υπουργού για ορκωμοσία προσωπικού  συνιστά ανέξοδη φιέστα δεν μπορεί να αποσείσει τις προσωπικές πολιτικές ευθύνες που φέρει ακέραια. Οι προσλήψεις αυτές είναι κονδύλι του Προϋπολογισμού του 2009  που η Υπουργός κα. Ξενογιαννακοπούλου προκήρυξε  έγκαιρα ως τα τέλη του έτους για να μην χαθούν οι πιστώσεις.
        Οι ελλείψεις του ΕΣΥ είναι σημαντικές στο Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό προσωπικό  ενώ παραβιάζεται συστηματικά η εργατική Νομοθεσία για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το ΕΣΥ. Τα οφειλόμενα ρεπό, η παραβίαση της 12ωρης ανάπαυσης μεταξύ δύο βαρδιών, αλλά και η παραβίαση για απασχόληση μία νύχτα εβδομαδιαία, είναι πρακτικές που ακυρώνουν την Ευρωπαϊκή οδηγία που έχει ενσωματωθεί στην ελληνική Νομοθεσία. Οι αθρόες παραιτήσεις Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού λόγω ασφαλιστικού ως το τέλος του 2010 θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την ήδη κακή κατάσταση.
        Οι προσδοκίες και οι ασκήσεις επί χάρτου για κλεισίματα Μονάδων Υγείας και εξοικονόμηση προσωπικού, θα παραμείνουν κενά περιεχομένου καθώς θα συναντήσουν την πάνδημη αντίσταση των τοπικών κοινωνιών, των φορέων και των εργαζομένων.
Καλούμε τα Δ.Σ. των Σωματείων μελών ΠΟΕΔΗΝ στις 9/12/2010 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 11π.μ. σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ συγκέντρωση – διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι η ΠΟΕΔΗΝ θα προβεί σε δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να υπερασπιστεί:
-       ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΚΑΒ
-       ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
-       ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ
-       ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ ΣΤΟ 6% ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
-       ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
-       ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΓΙΑ ΑΡΓΙΕΣ – ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ – ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ
Το Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ της 26/11/2010 ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε την συμμετοχή μας στην 24ΩΡΗ  Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 15ης Δεκέμβρη, ενώ αποφάσισε 3ΜΗΝΟ Απεργιακών Κινητοποιήσεων που θα εξειδικευθεί το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ