Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

"Σπάνε" την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ


Την πόρτα για εγκαθίδρυση γιατρών πολλών ταχυτήτων και με διάφορες εργασιακές σχέσεις  στο ΕΣΥ φαίνεται ότι θα ανοίξει το νομοσχέδιο που παρουσιάζει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος.
Έτσι πέρα από τους επικουρικούς κλπ, θα έχουμε και γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης αλλά και γιατρούς που θα προέρχονται από το ΙΚΑ που θα διατηρήσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους  .

Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα από "ΤΟ ΒΗΜΑ on line"
…Σύμφωνα με πληροφορίες, κατ' αρχήν θα προχωρήσει η ένταξη των πέντε Νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ. Στη συνέχεια θα υπάρξει σύμπραξη των υπηρεσιών Υγείας του ΙΚΑ με αυτές του ΕΣΥ σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Στις περιοχές όπου υπάρχουν μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης του ΕΣΥ (Κέντρο Υγείας) και των τεσσάρων Ασφαλιστικών Οργανισμών, αυτές θα λειτουργούν ενιαία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών τόσο των Ασφαλιστικών Οργανισμών όσο και του ΕΣΥ δεν πρόκειται να αλλάξουν. Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί του ΙΚΑ θα διατηρήσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους, ενώ οι γιατροί του ΕΣΥ θα συνεχίσουν να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. «Το γεγονός αυτό είναι το δύσκολο της υπόθεσης», σχολιάζουν στελέχη και των δύο υπουργείων… 

Αναφέρει ανάμεσα στα άλλα το δημοσίευμα.

Εδώ να δείτε παρατράγουδα….