Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εργαζομένων Πρέβεζας Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 16-12-2010

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην    πανεργατική απεργία την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη. Στην Πρέβεζα και στις υπόλοιπες πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία με  μαχητικότητα και σθένος επέλεξαν το δρόμο του αγώνα ενάντια στο αντεργατικό πραξικόπημα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Τα ποτάμια της εργατικής και λαϊκής οργής γέμισαν τις μεγάλες πόλεις και ιδιαίτερα την Αθήνα.
Από εδώ και πέρα το ζήτημα που τίθεται άμεσα είναι αυτό της κλιμάκωσης των απεργιακών αγώνων. Απέναντι στην κοινοβουλευτική βαρβαρότητα και την απόπειρα να αναιρεθεί το σύνολο των κατακτήσεων της εργατικής τάξης δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη πάλη για τη συνολική ανατροπή του Μνημονίου, των νόμων που έχουν ψηφιστεί, για ανατροπή της κυβέρνησης που προωθεί το σφαγείο ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ.
Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής στις μεγάλες πόλεις!
Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους εργαζομένους στο σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ και στους χώρους με απλήρωτους συναδέλφους, στις συγκοινωνίες, στον ΟΣΕ, στους ΟΤΑ και σε όλους τους κλάδους που βρίσκονται σε απεργιακούς αγώνες διαρκείας.
Δείχνουν τον δρόμο για όλους τους κλάδους, για όλο το εργατικό κίνημα!
Γι’ αυτό το λόγο και πρέπει σε όλους τους κλάδους, σε όλες τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και τα σωματεία να γίνει τώρα προσπάθεια για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η απεργία στις 15 Δεκέμβρη έδειξε ότι έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε.
Καλούμε επίσης τις ομοσπονδίες να πάρουν τώρα απόφαση για 24ωρη πανεργατική απεργία στις 22/12, ήμερα ψήφισης του προϋπολογισμού της ληστείας των μισθών, των συντάξεων.
ΟΝΕ- ΕΥΡΩ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ ΔΝΤ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ